Οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας «βασίλεψαν» με κρεατόπιτα

του Γιάννη Μουκίδη

Είναι καθιερωμένο οι Λιβαδιώτες της Ελασσόνας να κόβουν τη δική τους παραδοσιακή πίτα, την Λιβαδιώτικη κρεατόπιτα, για να πάει καλά ο νέος Χρόνος.
Έτσι έγινε και φέτος, στην ταβέρνα «στου Θωμά», εκεί όπου ο Σύλλογος Λιβαδιωτών Ελασσόνας «Ο ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ», που έχει ιδρυθεί το 1981, τήρησε το έθιμο της βασιλόπιτας του Νέου Χρόνου.
Την Λιβαδιώτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, που ευχήθηκε για ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, για την εκπλήρωση των στόχων και προσδοκιών του δραστήριου συλλόγου.
Από την πλευρά των Λιβαδιωτών Ελασσόνας μίλησε η «οικοδεσπότης» – πρόεδρος του συλλόγου Πόπη Φώλλα – Γκατζιούρα, πλαισιωμένη από τα μέλη της διοίκησης Μαίρη Λέκκα – Στημονιάρη, Μαρία Γκανάτσιου, Άννα Γάτσα – Μιχαλέα, Αλεξάνδρα Κατσιούρα – Φώλλα, Έφη Λέκκα – Τσιαβέ, Πόπη Μαντέλα – Λιάκου και Ραφαέλα Κωστοπούλου.
Η πρόεδρος, αφού ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη, δημιουργικότητα και ευημερία για το 2017, ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για την παρουσία τους, αλλά και για την συμπαράσταση και βοήθεια που προσφέρουν με την τακτική συνδρομή τους και συμμετοχή στις δράσεις και στις πρωτοβουλίες των Λιβαδιωτών της Ελασσόνας.
Τα δύο τυχερά φλουριά της Λιβαδιώτικης κρεατόπιτας αντιστοιχούσαν σε 2 γάστρες, αξίας 125 ευρώ η κάθε μία.
[wpg_thumb]
Στην όμορφη γιορτή των Λιβαδιωτών Ελασσόνας παραβρέθηκαν: ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο ιερέας π. Χρήστος Γεροφάκας, ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Διονύσης Μπαλούκας, Δημήτρης Λέκκας, Γιάννης Χαλκίδης, Τάσος Γκατζιούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιαννούλας, Δημήτρης Αντωνίου, Ελένη Μάντζιου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Θωμάς Κίτσης, πρ. μέλη διοικήσεων του συλλόγου, μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου και οικογένειες Λιβαδιωτών και φίλων τους.
Τέλος, ευχές έστειλαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Παπαδημόπουλος, η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας – πρ. αντιπεριφερειάρχης – πρ. έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, η πρ. πρόεδρος του συλλόγου Ειρήνη Μιχαλέα, κ.ά.

Add Comment