Συνέδριο με θέμα “Βιώσιμη Ανάπτυξη – Εναλλακτικός τουρισμός” στο Βόλο

«Βιώσιμη ανάπτυξη – Εναλλακτικός Τουρισμός – Κοινωνική Οικονομία» από το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας
Συνέδριο Σάββατο – Κυριακή 10-11/12/2016 στο ξενοδοχείο Volos Palace

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Volos Palace από τις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Βιώσιμη ανάπτυξη- Εναλλακτικός Τουρισμός- Κοινωνική Οικονομία». Η εκδήλωση οργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας , το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Europe Direct, η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων , η Εταιρεία Ανάπτυξης Πηλίου, ο 2/βάθμιος Φορέας Πολιτισμού και το Δίκτυο Επιστημών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας , με τη στήριξη και την αμέριστη συνεργασία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Το Συνέδριο έχει ως σκοπό να αναδείξει τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα τη Μαγνησία και το Πήλιο, ως έναν αγαπημένο προορισμό Εναλλακτικού και ποιοτικού τουρισμού, υψηλών προδιαγραφών, αφού υπάρχουν όλες εκείνες οι δυνατότητες γι’ αυτό, μέσα, όμως, από συγκεκριμένες πολιτικές.

Για τον λόγο αυτό έχουν κληθεί όλοι οι ενδιαφερόμενοι ή εμπλεκόμενοι με τον Εναλλακτικό Τουρισμό ,από την Μαγνησία, αλλά και όλη τη Θεσσαλία (Ξενοδόχοι , εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού, Φορείς, Σύλλογοι, επιμελητήρια, συνεταιρισμοί, νέοι επιχειρηματίες, μουσεία κ.ά.), να λάβουν μέρος ενεργά σε αυτό, είτε παρουσιάζοντας τις δράσεις τους, είτε συμμετέχοντας στη διαμόρφωση πολιτικών για την επόμενη μέρα , μέσα από τις παρεμβάσεις τους στο Συνέδριο.

Σημαντικοί εισηγητές (πανεπιστήμιο, άνθρωποι του τουρισμού, ειδικοί στην προώθηση τουριστικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά, θεσμικοί παράγοντες και πολύπειροι εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών ), παρουσιάζουν τις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς στον δυναμικό τομέα του Εναλλακτικού Τουρισμού.
Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις ,όπως για το 1.Branding τόπου, τις πολιτικές ανάδειξης προορισμού,2. δικτυώσεις Φορέων και τουριστικά πακέτα, 3. χρηματοδοτικά εργαλεία και 4. παρουσίαση για τον υπάρχοντα εναλλακτικό τουρισμό στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι, πέρα από τις πολύ σημαντικές εισηγήσεις , θα διοργανωθούν στα πλαίσια του Συνεδρίου ειδικά εργαστήρια συμβουλευτικής, όπως : 1. για τη Δικτύωση των Φορέων μεταξύ τους και τη δημιουργία Τουριστικών Πακέτων, 2. την κοινωνική επιχειρηματικότητα στον Εναλλακτικό Τουρισμό, 3. τις ευκαιρίες Χρηματοδότησης και ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα και 4. τη δικτύωση των Ορειβατικών Συλλόγων Θεσσαλίας .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού και να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα από γυναικείους συνεταιρισμούς και ντόπιους παραγωγούς, οι οποίοι θα εκθέσουν και θα προσφέρουν τα προϊόντα τους .

Τέλος, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Βουνού ( Κυριακή 11 Δεκ. 2016) θα διοργανωθούν δράσεις στο βουνό ,σε συνεργασία με εταιρίες εναλλακτικού τουρισμού και άλλους συλλογικούς Φορείς , προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίσουν τη μαγεία του “Βουνού των Κενταύρων”.

Add Comment