Μουσικό φεστιβάλ το Σάββατο στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς

%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b6%ce%ae-800x600

Υπό το φως της πανσελήνου και στα όρια της φθινοπωρινής ισημερίας θα πραγματοποιηθεί, στο μαγευτικό Μεγαλόβρυσο της Αγιάς Λάρισας, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, το «Prologminifest», ένας συνδυασμός μουσικής συνάντησης, παρουσίασης τοπικών προϊόντων και πολλαπλών δραστηριοτήτων.
Η μπάντα του Καίσαρα Κίκη και οι «Banksters» θα χαρίσουν όμορφες μελωδίες, ενώ θα τους προλογίσει η Βιβή Χατζηαλεξίου στο πιάνο με ταυτόχρονη προβολή εικόνων της περιοχής. Έκτακτη και σπουδαία συμμετοχή είναι αυτή της Σοφίας Γεωργαντζή που θα τραγουδήσει με την μπάντα του Καίσαρα Κίκη.
Έναρξη στις 7μμ. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αγιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοβρύσου. Χορηγοί επικοινωνίας οι: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «larisaevents.gr», «larissanet.gr», «Αγιώτικα Νέα», «Ραδιοφωνία Αγιάς 94,2 FM», «perfect 103,3», «Πόλις FM 99,4».
[wpg_thumb]
Λίγα λόγια για τους μουσικούς που συμμετέχουν

Ο Καίσαρας Κίκης, χρησιμοποιώντας τις ιστορίες που τραγουδά με τα τραγούδια του, με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα, παρασέρνει το κοινό του σ’ ένα ταξιδάκι που μυρίζει Αιγαίο, Κάσο, παράδοση, αλλά ταυτόχρονα, μέσα από ένα «έντεχνο» πρίσμα, καταφέρνει να είναι σύγχρονος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές συνθέσεις του, καθώς και διασκευές από Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Νίκο Παπάζογλου και άλλους, παραδοσιακά, και ειδικά από το νησί της Κάσου, που είναι και η καταγωγή του. Δίπλα στον Καίσαρα Κίκη (λαούτο, τραγούδι) θα είναι ο Γιώργος Καλλιφατίδης (κιθάρα), Δάνης Κουμαρτζής (κοντραμπάσο) και Χάρης Βορεάδης (κρουστά).
Οι «Banksters», λέξη σύνθετη, που προκύπτει από τη συγχώνευση των λέξεων banker και gangster, δημιουργήθηκαν το 2009 από τον Κώστα Βασιλούδη (ακορντεόν – φωνή) και τον Δημήτρη Μπίτσιο (κιθάρα – φωνή) για να καταλήξουν στην τωρινή τους σύνθεση το 2011 με την προσθήκη του Γιάννη Παπαγαβριήλ στο μπάσο και του Θωμά Αρβανίτη στα ντραμς. To 2015 προστίθεται στη σύνθεση ο κιθαρίστας Αλέξης Καρνούτσος. Με πολλές αναφορές στο rock n’ roll, swing, αλλά και σε πιο σύγχρονα μουσικά ρεύματα, γρήγορα έγιναν γνωστοί για τις εκρηκτικές τους ζωντανές εμφανίσεις. Έχουν πραγματοποιήσει τριψήφιο αριθμό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην επαρχία. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις παρακάτω: Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Δράμα, Κοζάνη, Κατερίνη, Φλώρινα, Έδεσσα, Κιλκίς), Θεσσαλία (Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα), Θράκη (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη), όπως και στη Σαμοθράκη, την Ικαρία και την Κέρκυρα. Έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ, με κυριότερα τα: «White Boppin Tower IV» (Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Αθήνα, 2009), Πολιτιστικό Δεκαήμερο Καβάλας (Καβάλα, 2011), Φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας (Θεσσαλονίκη, 2012, 2015), «Ντάλα Ήλιος» (Ιωάννινα, 2013), «Φρικαρία» (Ικαρία, 2013), «ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival» (Θεσσαλονίκη, Ρωμαϊκή Αγορά 2014), «Street Mode Festival» (Θεσσαλονίκη, Λιμάνι, 2014), «Spasta Festival» (Ρέθυμνο, 2016). Τον Μάη του 2011 άνοιξαν την συναυλία των «The Zombies» στη Θεσσαλονίκη. Τον Μάρτη του 2013 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλεία με τίτλο «Bang» σε 500 αντίτυπα τα οποία εξαντλήθηκαν. Μαζί με την επανακυκλοφορία της πρώτης, θα εκδοθεί και η νέα τους δουλειά «Battle», η οποία κυκλοφορεί επίσημα τον Νοέμβρη.
Η Σοφία Γεωργαντζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής και Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ενώ από φοιτήτρια άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της πόλης. Εστίασε στο ρεμπέτικο τραγούδι και το 2008 γνώρισε τον Δημήτρη Ζερβουδάκη και ξεκίνησαν μαζί περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Τον Δεκέμβρη του 2009 συμμετείχε στον δίσκο του Δημήτρη Ζερβουδάκη με τίτλο «Πως να αναπνεύσω» τραγουδώντας τέσσερα τραγούδια και μια νέα δουλειά ήταν το 2011 με έντεκα καινούργια τραγούδια με τίτλο «Ζωγραφίζω όνειρα». Οι στίχοι, η μουσική και η ερμηνεία είναι της Σοφίας Γεωργαντζή και η παραγωγή δια χειρός Δημήτρη Ζερβουδάκη. Ο ίδιος, επίσης, κάνει φωνητικά και ερμηνεύει ένα τραγούδι σ’ αυτή τη δισκογραφική δουλειά. 

Add Comment