Μάξιμος με Ολυμπιονίκες – Μεταναστευτικό – Ρωσικό εμπάργκο – Αναπτυξιακός κ.α.

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

Φάρος ελπίδας οι Ολυμπιονίκες

Υπάρχει και η Ελλάδα της αριστείας!

«Οι νίκες, οι υψηλές επιδόσεις και το ήθος των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς αγώνες εκπέμπουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας απέναντι στη μιζέρια που βιώνουμε από τις συνέπειες μιας παρατεινόμενης κρίσης. Και αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα, αυτή της συνέπειας, της επιμονής, της πειθαρχίας, των υψηλών οραμάτων και της προσήλωσης στο στόχο. Οι νέοι, όπως οι Ολυμπιονίκες μας, πρέπει να γίνουν ο φάρος της ελπίδας για το αύριο. Για μια πατρίδα που θα βρει το βηματισμό της, ξεφεύγοντας από τις παθογένειες μιας ολόκληρης εποχής, που ανέδειξε την ήσσονα προσπάθεια ως μέτρο ζωής και κατέβασε τον πήχη του ελληνισμού σε πρωτόγνωρα χαμηλά επίπεδα». Τα παραπάνω δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά το τέλος της ειδικής εκδήλωσης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων προς απόδοση τιμής στα μέλη της ελληνικής εθνικής αποστολής που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.
Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε επίσης ότι «πρέπει να διδαχθούμε και να παραδειγματισθούμε όλοι από τις επιτυχίες των Ολυμπιονικών και των σπουδαίων αθλητών μας, και πρώτα απ’ όλους η ίδια η Πολιτεία. Πρέπει, επιτέλους, το ελληνικό κράτος, να σπάσει τον φαύλο κύκλο της μετριοκρατίας, του βολέματος και της αδράνειας. Να θεσπίσει κανόνες αξιοκρατίας, εμπέδωσης της διαχρονικής αξίας της αριστείας και της ευγενούς άμιλλας. Έτσι ώστε να ανακόψουμε τη διαρροή ταλέντων και να ανοίξουμε το δρόμο της δημιουργίας για τους νέους μας, στα γράμματα, στις επιστήμες, στις τέχνες, στον αθλητισμό. Γιατί μόνον τέτοιοι νέοι μπορούν να τραβήξουν την Ελλάδα από την πορεία της φθοράς και της παρακμής, ώστε να βρει εκ νέου τον μίτο της δυναμικής ανόδου».

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ HOT SPOTS:
 
Το μεταναστευτικό, βόμβα έτοιμη να εκραγεί!
 
Η διαχείριση του προβλήματος «μπάζει» από παντού…

«Το μεταναστευτικό πρόβλημα στη χώρα μας μοιάζει, χωρίς υπερβολή, με βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Το κλίμα σε πολλά Hot Spots είναι τεταμένο, καθώς σημειώνονται δυσάρεστα επεισόδια είτε μεταξύ προσφύγων και μεταναστών είτε εναντίον των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τη φύλαξη και τη φροντίδα του χώρου. Αλλά και η προοπτική, εκτός από τις αυξανόμενες ροές από τη Τουρκία, η Ελλάδα να δεχθεί μερικές χιλιάδες μετανάστες και από τη Γερμανία, δείχνει ότι η διαχείριση του ζητήματος ‘‘μπάζει’’ από παντού. Η κυβέρνηση, όπως και σε όλους τους τομείς, επιχειρεί να μας πείσει ότι έχει τον έλεγχο της κατάστασης, οικειοποιούμενη τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αστυνομικών, που εργάζονται με αυταπάρνηση σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή απάντηση που έλαβε σε σχετική ερώτηση από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Τόσκα. 

Η Τουρκία συνεχίζει αυθαιρεσίες εναντίον χριστιανικών ναών

Απαράδεκτες πρακτικές από χώρα που θέλει να γίνει μέλος της ΕΕ

«Η πολιτική της Γενοκτονίας της Μνήμης εκ μέρους του τουρκικού κράτους πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2016, να συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες εναντίον χριστιανικών λατρευτικών χώρων, που για αιώνες βρίσκονται στην Μικρά Ασία, με σκοπό να αλλοιωθεί η ίδια η ιστορία, από μια χώρα που υποτίθεται ότι διεκδικεί τη συμμετοχή της στην Ενωμένη Ευρώπη». Τα παραπάνω τόνισε ο Εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, σε ερώτησή του για την απαλλοτρίωση χριστιανικών εκκλησιών από την τουρκική κυβέρνηση στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:

Αξιοποιήθηκαν τα κονδύλια της ΕΕ
για όσους επλήγησαν από ρωσικό εμπάργκο;

Η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε τα αυτονόητα!

«Ένας εκ των πλέον ζημιωμένων, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κλάδων της οικονομίας μας είναι ο αγροτικός. Δεν φθάνει η διαρκής φοροαφαίμαξη που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Τσίπρα εναντίον της πρωτογενούς παραγωγής, γονατίζοντας γεωργούς και κτηνοτρόφους, ταυτόχρονα αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα όπως αυτό των συνεπειών από το ρωσικό εμπάργκο. Παρά τα παχιά λόγια των αρμοδίων, δυστυχώς, δεν γίνονται ούτε καν τα αυτονόητα». Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή ερώτηση που συνυπογράφει για την πορεία υλοποίησης των έκτακτων μέτρων στήριξης της ΕΕ στις χώρες που υπέστησαν τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤON ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ:

Ανάπτυξη με ρυθμούς …αραμπά δεν γίνεται!

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδεικνύει αποφασιστικότητα μόνον όταν πρόκειται να ευνοήσει συγκεκριμένες ομάδες και πρόσωπα που την υποστηρίζουν και όταν επιδιώκει την επικοινωνιακή χειραγώγηση της κοινωνίας. Παντού αλλού, και ιδιαίτερα στην οικονομία που υποφέρει από την παρατεταμένη ύφεση, πάει κυριολεκτικά με τον αραμπά! Γι’ αυτό και δεν προκαλεί καμία έκπληξη η άπνοια που καταγράφεται σε όσα έπρεπε να έχουν γίνει για να λειτουργήσει ο κολοβός και γραφειοκρατικός αναπτυξιακός νόμος που πρόσφατα ψηφίστηκε». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή σχετική ερώτηση που συνυπογράφει με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Β΄ Αθηνών κ. Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Όπισθεν ολοταχώς (και) στην Παιδεία

Του ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την “ελληνόγλωσση εκπαίδευση” με τις… “άλλες διατάξεις” -κυρίως για τα ιδιωτικά σχολεία- που την επισκίασαν, διέλυσε τις αμφιβολίες και των πλέον δύσπιστων για το τι πιστεύει και σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον χώρο της παιδείας. Πρόκειται για συντονισμένη εκστρατεία οπισθοδρόμησης του εκπαιδευτικού συστήματος στη δεκαετία του ’80. Ίσως, γιατί αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα, φαντασιακά ζουν ακόμη σε εκείνα τα χρόνια. Ζουν ακόμη με τις ψευδαισθήσεις της νεότητάς τους, μη αντιλαμβανόμενοι τα άλματα που έχει κάνει ο κόσμος. Τρέφουν φρούδες ελπίδες ότι, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να γυρίσουν τους δείχτες του ρολογιού πίσω, μη συναισθανόμενοι τις τραγικές συνέπειες των ενεργειών τους για τη χώρα, την εκπαίδευση, τους νέους μας.
Είναι φανερό εντούτοις, πως στις αποφάσεις του υπ. παιδείας δεν προτάσσονται μόνον οι ιδεοληπτικές εμμονές, εγγενείς ενός περιθωριακού χώρου που γιγαντώθηκε εν μέσω κρίσης, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ένα, εξίσου, ισχυρό κριτήριο της “πρώτης φοράς αριστερά” είναι η απροκάλυπτη ψηφοθηρία. Καθώς είναι φανερό ότι χάνει από παντού “κοψοχέρηδες” ψηφοφόρους, η κυβέρνηση ψαρεύει ό,τι μπορεί ανάμεσα σε ένα ευμενές προς αυτήν ακροατήριο. Συνδικαλιστές, φοιτητοπατέρες, αιώνιοι φοιτητές είναι μια δεξαμενή που το υπ. παιδείας φροντίζει να ικανοποιήσει με κάθε κόστος, ακόμη και με την απαξίωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Την ίδια ώρα, όμως, που άνοιγε παράθυρο για να εισέλθουν στα ΑΕΙ οι… ξεχασιάρηδες να εγγραφούν φοιτητές, άνοιγε και η πόρτα εξόδου για δεκάδες διακεκριμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και δέχθηκαν να συμμετέχουν στα Συμβούλια Ιδρυμάτων. Ένας ελπιδοφόρος θεσμός για την αναβάθμιση και εξωστρέφεια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αφέθηκε εσκεμμένα να μαραζώσει και να σβήσει από τους εραστές της μιζέριας και τους εχθρούς της αριστείας.
Σε αυτό το νομοσχέδιο των δεκάδων τροπολογιών, που έπεφταν σαν το χαλάζι, η πλέον αναχρονιστική ρύθμιση ήταν εκείνη για την ιδιωτική εκπαίδευση. Ουσιαστικά ακυρώνει τα δυο πλεονεκτήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης: τη δυνατότητα επιλογής και αξιοκρατικής αντιμετώπισης του εκπαιδευτικού προσωπικού και τις δυνατότητες διαφοροποίησης στο εφαρμοζόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Εδώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι υψώνει την “κόκκινη σημαία” για να κτυπήσει τον δήθεν ταξικό αντίπαλο, δηλαδή τις δεκάδες χιλιάδες οικογένειες της μεσαίας τάξης, που σφίγγοντας το ζωνάρι, επιλέγουν να στείλουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, προσβλέποντας σε κάτι καλύτερο για τη μόρφωσή τους. Αυτό πια δεν είναι απλή ιδεοληψία, αλλά μικρόψυχος φανατισμός. Ο ίδιος που γεννά διχασμό και ολοκληρωτισμό.
Είναι φανερό ότι στους σχεδιασμούς του υπ. παιδείας δεν υπάρχει καμία πρόθεση αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου. Το να επικαλείται ο αρμόδιος υπουργός τη μείωση των ωρών διδασκαλίας στα σχολεία -που στοχεύει στην εξοικονόμηση εκπαιδευτικών- ως έργο αναβάθμισης, καταντά φαιδρότητα. Στην ουσία, το μόνο που επιχειρεί είναι να εξομοιώσει όλα τα σχολεία προς τα κάτω.
Είναι πράγματι πρωτόγνωρο να πάσχει μια κυβέρνηση από τόσο βαριάς μορφής «καρανίκεια» αλλεργία προς κάθε αξιολόγηση. Εξ αυτής της ασθενείας προφανώς, δεν εφαρμόζει την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συστήματος και των εκπαιδευτικών. Αυτή η αξιολόγηση άλλωστε, ισχύοντας και για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, θα έλυνε τα οποιαδήποτε θέματα καταχρηστικότητας σε τυχόν απολύσεις κάποιων απ’ αυτούς που δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους.
Είναι βέβαιο ότι σύντομα θα έχουμε και νέα χτυπήματα από το υπ. παιδείας. Άλλωστε, για τους κρατούντες, ο χώρος της εκπαίδευσης ενδείκνυται σε πειραματισμούς και πρωτοτυπίες. Ας είναι καλά το κεφάλι του …κασίδι. Έχουμε ήδη προϊδεασθεί με τις διαρροές για “ελεύθερη πρόσβαση” στα ΑΕΙ και σε όσους δεν έπιασαν το δυσθεώρητο 1,5 στις πανελλαδικές! Αναμένουμε…
Το μόνο, ωστόσο, ελπιδοφόρο είναι ότι το έργο της αποδόμησης θα μείνει ημιτελές, καθώς οι δράστες θα αποσυρθούν από το πολιτικό προσκήνιο. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και δεν μπορείς να κοροϊδεύεις έναν λαό για πολύ καιρό.

Add Comment