Γ. Κατσιαντώνης από τον Τύρναβο: “Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες για ζημίες από παγετό”

Γιώργος Κατσιαντώνης: Βρείτε λύσεις για να βγάλετε από τον “πάγο” το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών-Πληρώστε τους άμεσα για την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν οι παραγωγές τους από τον παγετό”

image1(10) [800x600]

Η αδυναμία βιωσιμότητας των αγροτών μετά την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν λόγω του παγετού οι δενδρώδεις καλλιέργειες τους στις 26 Μαρτίου του 2016 και οι αόριστες υποσχέσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για μερικές αποζημιώσεις… που έμειναν στα χαρτιά…. .Αυτά ήταν τα καίρια θέματα συζήτησης των αγροτών του Τυρνάβου με το βουλευτή Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη που ήταν ο πρώτος από τους βουλευτές του Νομού που έσπευσε στην πρόσκληση στήριξης τους στο νέο ραντεβού τους με τον Υπουργό που θα κλειστεί με δέσμευση του δημάρχου Τυρνάβου τις επόμενες μέρες.
Στη συνάντηση μετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠΟΠ Κώστας Ραψανιώτης και εκπρόσωποι Συνεταιρισμών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τυρνάβου ,οι οποίοι εκδήλωσαν την ανησυχία τους στο Γιώργο Κατσιαντώνη μετά τα σαθρά όπως του είπαν επιχειρήματα του ΕΛΓΑ και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για αποζημίωση μέρους των καλλιεργειών…. μη αποδεχόμενοι ότι η καταστροφή προήλθε σε σύνολο από τον παγετό.
Στην τελευταία τους μάλιστα συνάντηση-τέλη Μαΐου- με τον Βαγγέλη Αποστόλου παρουσία του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο… έλαβαν τη δέσμευση του Υπουργού για αποζημιώσεις μέσω του ταμείου που έχει συγκροτηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση των ζημιών στη γεωργία από την κλιματική αλλαγή ….κάτι που όπως εξομολογήθηκαν στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, έμεινε μόνο στα λόγια….
image3(1) [800x600]
Από την πλευρά του ο Γιώργος Κατσιαντώνης εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του στους πληγέντες αγρότες και δήλωσε ότι θα είναι παρών σε οποιαδήποτε προσπάθεια για δικαίωση τους.
“Ζω σε μια περιοχή που κρατιέται ζωντανή από τους αγρότες. Με κόπο και ιδρώτα προσπαθούν να σώσουν τις καλλιέργειες τους. Δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες με σύμμαχο μόνο τον ίδιο τους τον εαυτό. Το κόστος καλλιέργειας τεράστιο και ο… καιρός αδίστακτος πολλές φορές εχθρός τους. Η Πολιτεία όμως θα πρέπει να είναι στήριγμα τους και να μεριμνά άμεσα στις… πληγές τους. Εγώ θα είμαι δίπλα τους. Έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν για την ολοκληρωτική καταστροφή που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους. Ας μη βάζει το κράτος στον… πάγο τους αγρότες. Στηρίξτε τους… αυτοί είναι το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας”.

image2(7) [800x600]

Add Comment