Στα Νοσοκομεία Ηρακλείου ο Χρ. Κέλλας – Επίκαιρες παρεμβάσεις

ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΡΘΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου Κρήτης – Βενιζέλειο και ΠΕΠΑΓΝΗ -, βρέθηκε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε Νοσοκομεία της χώρας.
Ο κ. Κέλλας είχε σειρά επαφών με τον Διοικητή των δύο Νοσοκομείων, κ. Τασόπουλο και τον Αναπληρωτή Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κ. Μοσχοβάκη, με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Βενιζέλειου, κ. Πασπάτη, του Προέδρου των Γιατρών των δύο Νοσοκομείων κ. Κωστάκη, του εκπροσώπου του Συλλόγου Νοσηλευτών κ. Μενεγάκη και του εκπροσώπου του Συλλόγου Εργαζομένων, κ. Χονδροζουμάκη.
Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δύο Νοσοκομεία, – υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού, συγχωνεύσεις τμημάτων, – προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα επισκεφθήκαμε τα δυο μεγάλα Νοσοκομεία του Ηρακλείου. Δύο Νοσοκομεία που ειδικά αυτή την περίοδο εξυπηρετούν χιλιάδες ανθρώπους, Έλληνες και ξένους, με τα λειτουργικά προβλήματα να είναι μεγάλα.
Η υποχρηματοδότηση των δύο Νοσοκομείων του Ηρακλείου, αλλά και των Νοσοκομείων όλης της χώρας γενικότερα, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των Νοσοκομείων – 23000 κενές θέσεις σε νοσηλευτικό και 6000 σε ιατρικό προσωπικό, πανελληνίως! – και η ανυπαρξία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας στη Δημόσια Υγεία της χώρας .
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθυστέρησε εγκληματικά τις 4500 προσλήψεις σε ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό που είχε διασφαλίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ από το 2014, δίνοντας προτεραιότητα στις προσλήψεις “ημετέρων”, για την δημιουργία κομματικού στρατού. Σε ένα χώρο που λείπουν τα υλικά πρώτης ανάγκης, με επικοινωνιακού τύπου φιέστες και κόβοντας κορδέλες, δεν λύνονται τα προβλήματα. Το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι “Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται στα όρια λειτουργικού μπλακ άουτ”, αποτελεί ομολογία πλήρους εγκατάλειψης του χώρου της Υγείας.
Ο κ. Κέλλας, στο τέλος της επίσκεψης, συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δυο Νοσοκομείων, για τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει για να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, είχε ακόμη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Χάρη Βαβουρανάκη, με κύριο θέμα συζήτησης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί κυρίως με τον ΕΟΠΥΥ, αλλά και άλλα θέματα του κλάδου, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΕΠΑΓΝΗ, κκ. Βρούζαλη και Κοκκοβάκη. Τέλος ο κ. Κέλλας παρέστη σε σύσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, με τα μέλη του τομέα υγείας.
Τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ κατά την διάρκεια των επισκέψεών του, συνόδευαν ο πρώην βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο Λαρισαίος υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Γιώργος Παππάς και ο γιατρός του ΠΕΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Αυγενάκης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΥΡΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Την φαρμακευτική αγωγή ανασφαλίστων πολιτών μέσω φαρμακείων”. Την ερώτηση συνυπογράφουν, ο πρώην Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Τομεάρχης Εργασίας, κ. Βασίλης Οικονόμου.
«Η “Πρώτη Φορά Αριστερά” Κυβέρνηση, οδηγεί την Ψυχιατρική Υγεία σε κώμα. Στιγματίζει την πλέον ευάλωτη και αδύναμη κατηγορία ασθενών και επιβαρύνει τον ήδη “πετσοκομμένο” προϋπολογισμό των Νοσοκομείων. Η ψυχική υγεία έχει γίνει “πειραματόζωο” στα χέρια των Κυβερνώντων», σημείωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΘΟ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υγείας, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα το “Ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης για τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών Φερών Έβρου και γενικότερα των αιμοδοτικών συλλόγων της χώρας”.

«Σύλλογοι με τεράστια προσφορά στο κοινωνικό σύνολο – όπως οι αιμοδοτικοί – , αλλά και στην οικονομία, καθώς η χώρα είναι ελλειμματική σε αίμα, με τεράστιο το κόστος εισαγωγής για τις μονάδες αίματος, είναι αναγκαίο να μην αντιμετωπίζονται φορολογικά, ως επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και το κοινωνικό τους έργο», επεσήμανε με την κατάθεση της ερώτησης ο Τομεάρχης Υγείας.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα “Τραγελαφικές καταστάσεις στον ΕΟΠΥΥ”. Την ερώτηση συνυπογράφει ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.
Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών: Με ανακοίνωσή του στις 27-7-2016, ο ΕΟΠΥΥ όρισε ως νέα διεύθυνση αποστολής των παραστατικών των συμβεβλημένων ιατρών, την περιοχή «Δύο Πεύκα» Ασπροπύργου.
Επί πλέον, αποφάσισε την αποστολή τους μόνο μέσω ιδιωτικών ταχυμεταφορών ή ΕΛΤΑ, απαγορεύοντας ουσιαστικά στους παρόχους να παραδίδουν τα παραστατικά αυτοπροσώπως!
Έχοντας ήδη αποφασίσει την συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης και αρχειοθέτησης, δεν ενημερώθηκε κανένας από τους συνεργάτες παρόχους, για την ακριβή διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας και επωνυμία της εταιρείας («Αρχειοθήκη Α.Ε.»), που θα παραλάβει τους φακέλους.
Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ψηφιοποιημένα αρχεία των παραστατικών των ιατρών, που στάλθηκαν από τα γραφεία της Πεύκης στις περιφερειακές διευθύνσεις για έλεγχο και πληρωμή, εμφανίζουν τεχνικό πρόβλημα, με συνέπεια την αδυναμία εξόφλησης των επισκέψεων του Μαρτίου.
Επειδή μέχρι σήμερα έχουν προκύψει προβλήματα συνεννόησης μεταξύ της εταιρίας φύλαξης και αρχειοθέτησης και του ΕΟΠΥΥ για την έναρξη της παραλαβής των φακέλων,
Επειδή οι φάκελοι παραμένουν στοιβαγμένοι στις εταιρίες ταχυμεταφορών και τα ταχυδρομικά γραφεία χωρίς να παραλαμβάνονται από τους αρμοδίους και χωρίς να πρωτοκολλώνται με όλες τις πιθανές συνέπειες,
Επειδή οι συμβεβλημένοι ιατροί έγιναν μάρτυρες μιας ακόμα φαρσοκωμωδίας στην υπόθεση της αποστολής παραστατικών και παραλαβής των από τον ΕΟΠΥΥ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΞΑΝΘΟΥ ΣΕ ΚΕΛΛΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ Β

«Αναφορικά με την ένταξη του εμβολίου έναντι του μηνιγγιτιδόκοκκου οροομάδας Β στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε ότι στην παρούσα φάση δεν κρίνεται σκόπιμη η εισαγωγή του εν λόγω εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών».
Χαρακτηριστικό απόσπασμα, από την απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, σε ερώτηση του Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστου Κέλλα, για την ασφαλιστική κάλυψη του εμβολίου της μηνιγγίτιδας Β.
«Ανέλαβα πρωτοβουλία, και με ερώτησή μου, για την ασφαλιστική κάλυψη του εμβολίου της μηνιγγίτιδας Β, καθώς παιδίατροι της χώρας επισημαίνουν ότι υπάρχουν αυξητικές τάσεις των κρουσμάτων και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, λόγω και της μη ασφαλιστικής κάλυψης του εμβολίου.
Το Υπουργείο Υγείας δεν έκρινε σκόπιμη την εισαγωγή του εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών μετά και την γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Εύχομαι η απόφαση να κινείται στη σωστή κατεύθυνση…»

Add Comment