Συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα στα εγκαίνια του Ανοιχτού Θεάτρου Αιγάνης

image001 [800x600]

Την Παρασκευή 29 Ιουλίου, στις εννέα το βράδυ θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια του Θερινού Θεάτρου Αιγάνης. Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα παρευρεθούν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος και εκπρόσωποι φορέων και αρχών.
Μετά την ολιγόλεπτη τελετή των εγκαινίων, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη συναυλία της σπουδαίας κινηματογραφικής συνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, η οποία θα τιμήσει με την παρουσία της, την επίσημη έναρξη των δραστηριοτήτων του Θερινού Θεάτρου Αιγάνης .
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγάνης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα γεννήθηκε στην Κάτω Αχαΐα. Μεγάλωσε παρακολουθώντας πάρα πολλές ταινίες στο σινεμά του πατέρα της και αυτό αποτέλεσε τη σπίθα για να “ξυπνήσει” το καλλιτεχνικό της αίσθημα. Αποτελεί μέλος της γνωστής οικογένειας μουσικών, αδελφή της πιανίστριας Άννας Ρεμπούτσικα, της βιολίστριας Μαρίας Ρεμπούτσικα και του τσελίστα & συνθέτη Πλούταρχου Ρεμπούτσικα.

Στα οκτώ της χρόνια βρίσκεται στη σκηνή παίζοντας στο «Κουαρτέτο Αδελφών Ρεμπούτσικα»,γυρνώντας από πόλη σε πόλη, σε όλη την επικράτεια και στον Καναδά, γνωρίζοντας ανθρώπους,χώρους και προπάντων ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Από το 1970 μέχρι το 1979 συνεργάζεται με Ελληνες συνθέτες και ερμηνευτές, κάτι που συνεχίστηκε και μετά το 1979, όταν επέστρεψε από το Παρίσι ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην Ecole Normale de Musique. Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Γ’ Προγράμματος, καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 συμμετέχει στο «Μουσικό Αύγουστο» που διοργάνωσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Το 1992 κυκλοφορεί ο πρώτος δίσκος της με τίτλο “Στη Λίμνη Με Τις Παπαρούνες”, σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και ερμηνεύτρια την Κρίστι Στασινόπουλου. Το 1995, από κοινού με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο και σε στίχους του Αρη Δαβαράκη, δημιουργεί το “Αθώος Ενοχος”, δίσκο που φέρνει στο προσκήνιο ένα νέο τότε τραγουδιστή, το Γιάννη Κότσιρα. Η συνεργασία της με το Γ. Κότσιρα συνεχίζεται και στο δίσκο “Μόνο Ενα Φιλί” (1998), σε στίχους Ελένης Ζιώγα -άλμπουμ που έγινε δύο φορές «πλατινένιο».

Παράλληλα με την προσωπική της δισκογραφία γράφει μουσική για τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Εσύ αποφασίζεις», η «Προδοσία» του Νίκου Κουτελιδάκη, το «Αθήνα-Θεσσαλονίκη» του Χρήστου Παλληγιαννόπουλου, «Αίθουσα του Θρόνου» της Πηγής Δημητρακοπούλου κ.ά. Από αυτές τις κατά καιρούς συνθέσεις προέκυψε “Το Αστέρι και η Ευχή”, δίσκος στον οποίο συνεργάστηκαν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η Ελλη Πασπαλά και η Caroline Lavelle. Το χειμώνα του 2000 έγραψε μουσική για την παράσταση «Στάση Κουταλιού» σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Ο δίσκος με τίτλο “Μικρές Ιστορίες”, είναι ορχηστρικός στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ συμμετέχει η σοπράνο Μαριάννα Ριγάκη, και δύο τραγούδια ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και Ελένης Ζιώγα. Ευρέως έγινε γνωστή για τη μουσική της στην ταινία «Πολίτικη Κουζίνα». Με το σημαντικό διεθνές βραβείο «Παγκόσμια Ανακάλυψη Σάουντρακ 2006» τιμήθηκε η Ευανθία Ρεμπούτσικα για τη μουσική της στην ταινία «Babam Ve Oglum» («Πατέρας και γιος») του Τούρκου σκηνοθέτη Τσαγκάν Ιρμάκ. Η διάκρισή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό σάουντρακ, που πραγματοποιήθηκε στη Γάνδη του Βελγίου, από διεθνή επιτροπή, έγινε μεταξύ 3.500 μουσικών για ταινίες απ’ όλο τον κόσμο. Δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, όπου έχει γράψει μουσική για πολλές επιτυχημένες κινηματογραφικές ταινίες. Φέτος έγραψε τη μουσική για την τελευταία ταινία του Τάσου Μπουλμέτη, «Νοτιάς».

Add Comment