Καταγγελία στο Δήμο Ελασσόνας για αυθαίρετες συνδέσεις άρδευσης στο Πύθιο

Καταγγελία των κατοίκων Πυθίου για τις αυθαιρεσίες στα δίκτυα ύδρευσης από την εταιρία ΕΠΑΒΟ προς το Δημοτικό συμβούλιο Ελασσόνας

αρδευση

Εμείς οι υπογράφοντες το συγκεκριμένο κείμενο ως κάτοικοι και καλλιεργητές στο πύθιο καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και ύπουλη μεθόδευση της εταιρίας ΕΠΑΒΟ που ασχολείται με αρωματικά φυτά να αρπάξει αυθαίρετα και σε βάρος των κατοίκων του χωριού μας, τις υποδομές άρδευσης που με δικό μας ιδρώτα και πόρους καθώς και των γονέων και παππούδων μας έχουμε δημιουργήσει.
Οι συγκεκριμένες υποδομές διαχρονικά και με ευθύνη των αιρετών υποστήριζαν κυρίως άπορους, άκληρους καθώς και μικροκαλλιεργητές καπνού, περιβολιών, αμπελιών κ.α. φιλοσοφία όλων των αιρετών στο παρελθόν ήταν η στήριξη και ενθάρρυνση τέτοιων δραστηριοτήτων.
Μας προξενεί εντύπωση η στάση του προέδρου του Τ. Συμβουλίου Πυθίου καθώς και αρκετών δημ. Συμβούλων που δηλώνουν «ανίδεοι». Απόγευμα και με σκαπτικά μηχανήματα στο χωράφια του προέδρου δίπλα, που είναι ο αρδευτικός κόμβος, να ανοίγουν αγωγούς και οι τοπικοί άρχοντες δεν ξέρουν τίποτα!!!! ΜΟΝΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Απαιτούμε άμεσα:
1.Να απαγορευτεί κάθε δραστηριότητα σύνδεσης στις υποδομές άρδευσης.
2.Να απαγορευτεί η εν λόγω εταιρία και κάθε άλλη πέραν των κατοίκων Πυθίου να αρδεύουν από τις κοινοτικές υποδομές στη λογική στήριξης των μικροκαλλιεργητών.
3.Βελτίωση και επέκταση των υποδομών στις θέσεις «αμπέλια» και «φουσκίνα» κ.α.
4.Καμιά παραχώρηση της διαχείρισης των υποδομών πέραν του Τ Σ.
Τέλος σημειώνουμε τον κίνδυνο που επιφυλάσσει η είσοδος μεγαλοεπιχειρήσεων στα χωράφια μας για τους καλλιεργητές καθώς και για τον υδροφόρο ορίζοντα.

Add Comment