Ενημερώθηκε για τις ζημίες από φράγμα Σπαρμού ο βουλευτής Γ. Κατσιαντώνης

ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΠΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Συνάντηση με τον Διοικητή της Π.Υ Ελασσόνας, κ. Ελευθέριο Μουλτσιά, είχε ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, κ. Γεώργιος Κατσιαντώνης, προκειμένου ο τελευταίος να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την κατάρρευση -λόγω της υπερχείλισης- του φράγματος στον Σπαρμό.
Στη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία του κ. Κατσιαντώνη, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Βουλευτής στις εγκαταστάσεις του φράγματος την Κυριακή 3 Απριλίου, όπου αντίκρισε εικόνες κυριολεκτικά βιβλικής καταστροφής, ο κ. Κατσιαντώνης ζήτησε να ενημερωθεί, πλέον των εμφανών ζημιών, για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή και για τις εν γένει ενέργειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επ’ αυτού. Από πλευράς του, ο Διοικητής της Π.Υ., κ. Μουλτσιάς, ενημέρωσε τον κ. Κατσιαντώνη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος, ενώ τόνισε πως θα λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο ώστε να διασφαλιστεί καταρχήν η ασφάλεια των πολιτών.
Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Κατσιαντώνης ζήτησε από τον Διοικητή, κ. Μουλτσιά, να ενημερωθεί σε σχέση με την Υπηρεσιακή ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας, ώστε να εκτιμηθούν έγκαιρα τυχόν ανάγκες της, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Ο Διοικητής, κ. Μουλτσιάς, ενημέρωσε επ’ αυτού τον κ. Κατσιαντώνη ότι, αν και με δυσκολία, σε γενικές γραμμές καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της Π.Υ., πλην όμως, λαμβανομένου υπόψη ότι ο Δήμος Ελασσόνας είναι ο πρώτος σε έκταση χερσαίος Δήμος της χώρας, καλύπτοντας 1.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι αναγκαίο να αναληφθεί πρωτοβουλία προκειμένου να αναβαθμιστεί το εν λόγω τμήμα της Π.Υ. σε Γ’ Τάξης (από Δ’ Τάξης που είναι σήμερα).
[wpg_thumb]
Όπως, μάλιστα, διευκρίνισε ο κ. Μουλτσιάς, κάτι τέτοιο θα σημάνει πλήρη αναβάθμιση των υπηρεσιών της Π.Υ. του Δήμου, καθότι θα ενισχυθεί με επιπλέον 10 άτομα ανθρώπινο δυναμικό, τα οποία θα τοποθετηθούν σε κομβικά σημεία της επαρχίας Ελασσόνας, ώστε να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της (σημ.: σήμερα υπηρετούν 32 άτομα, εκ των οποίων τα 2 άτομα είναι εποχικό προσωπικό και τα 8 άτομα πενταετούς υπηρεσίας, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μόνον τα 22 από τα 32 συνολικά άτομα προσωπικό μπορούν να εργαστούν Σαββατοκύριακα και αργίες). Στο σημείο αυτό, ο Διοικητής της Π.Υ. τόνισε ότι αυτή η αναβάθμιση δεν θα δημιουργήσει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας, καθότι αφενός η Π.Υ. στεγάζεται σε κτίριο που παραχωρεί ο Δήμος, αφετέρου τα επιπλέον άτομα με τα οποία θα ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό θα προέλθουν από τη Σχολή της Π.Υ. .
Τέλος, ερωτηθείς ο Διοικητής της Π.Υ. από τον κ. Κατσιαντώνη για την καταλληλότητα των υφισταμένων πυροσβεστικών οχημάτων και το αν αυτά επαρκούν για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της επαρχίας Ελασσόνας, ιδίως λόγω και της επερχόμενης καλοκαιρινής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας υφίσταται αυξημένος κίνδυνος δασικών πυρκαγιών, ενημέρωσε τον κ. Κατσιαντώνη ότι χρειάζεται να ενισχυθεί η Υπηρεσία με ένα όχημα 2,5 τόνων, το οποίο λείπει από το στόλο της Π.Υ., είναι δε απαραίτητο για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, ενώ κατά τα λοιπά ο στόλος οχημάτων είναι από κάθε άποψη επαρκής.

Add Comment