Στο 32ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Καρδίτσα οι Ελασσονίτες “Θεατροδότες”

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ε.Ε. ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ

ΘΕΑΤΡΟΔΟΤΕΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ ΚΟΡΗ (1) [800x600]

Όλοι γνωρίσατε πέρυσι την θεατρική ομάδα της Ένωσης Ποντίων Ελασσόνας, τους περίφημους (θεατροδότες) μέσα από το έργο η τρίτη κόρη, σε σενάριο και σκηνοθεσία της κ. Κορίνας Πάντου που ανέβηκε στο θέατρο( Βασίλειος Φαρμάκης) της πόλης μας .Το έργο παρακολούθησαν πάνω από χίλια άτομα στις τέσσερις παραστάσεις και δικαίως απέσπασε όχι καλές κριτικές αλλά διθυράμβους από θεατές και τύπο .Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους.
Αυτό που μας έκανε όμως τρομερή εντύπωση στο τέλος κάθε κριτικής πολλών συμπολιτών μας ήταν η προτροπή και η επιθυμία τους ότι το έργο είναι για μεγάλα πράγματα και δεν πρέπει να περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο μόνον.
Εμείς αυτό δεν το λάβαμε σαν κολακεία αλλά σαν υποχρέωση και ευθύνη να προσπαθήσουμε να τους δικαιώσουμε και να δείξουμε σε όλους ότι στην πόλη μας ανθίζει το ερασιτεχνικό θέατρο και υπάρχει και θεατρική παιδεία και θεατρική κουλτούρα.Έτσι λοιπόν το θέατρο παίχτηκε και θα παιχτεί και σε άλλες πόλεις και το σπουδαιότερο δηλώσαμε να συμμετάσχουμε σε δυο από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ θεάτρου της χώρας μας, αυτό της Ορεστιάδας και αυτό της Καρδίτσας. Επιλέχθηκε και στα δυο για τον τελικό διαγωνισμό ανάμεσα από δεκάδες συμμετοχές , αν νομίζετε εύκολη την προεπιλογή. Στην Καρδίτσα οι συμμετοχές έφθασαν τις τριάντα , μεταξύ αυτών υπήρχαν Δ.Η.Π.Ε.Θ. Ε.. και πολλοί θίασοι από πολιτιστικούς οργανισμούς.
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είμαστε ίσως η μοναδική καθαρά ερασιτεχνική θεατρική ομάδα. Στο φεστιβάλ της Ορεστιάδας δεν θα πάρουμε μέρος λόγω μεγάλου οικονομικού κόστους, μεταφοράς και διαμονής. Λογικό να πούμε μερικά πράγματα για να καταλάβουμε περί τίνος πρόκειται και το μέγεθος της επιτυχίας με την επιλογή στον τελικό διαγωνισμό. Το φεστιβάλ θεάτρου της Καρδίτσας είναι από τα μεγαλύτερα Πανελλήνια και το φετινό είναι το 32ο. Να αναφέρουμε μερικές συμμετοχής που θα διαγωνισθούν στην τελική φάση για να έχουμε μια τάξη πραγμάτων. Κεντρική σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου ,Κεντρική σκηνή Πολιτιστικού συλλόγου Περιγιαλίου Κορίνθου, Δημοτικό θέατρο Μαραθώνα, Ελληνικό θεατρικό εργαστήρι Βρυξελλών,Ερασιτεχνική σκηνή Δ.Η.Π.Ε.Θ.Ε. Ρούμελης.
Φανταζόμαστε θα θέλατε να μάθετε και όλα τα έργα που θα λάβουν μέρος στον τελικό. Κρατηθείτε παρακαλώ, έχουμε και λέμε. Ο κατα φαντασίαν ασθενής του Μολιέρου, Ο φονιάς του Μήτσου Ευθυμιάδη,Τρωάδες του Ευριπίδη, Η κόμισα της φάμπρικας των Ασημάκη
Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας του Δημήτρη Κορομηλά, Οι ηλίθιοι του Νηλ Σάιμον και play on του Rick Abbot. .Φυσικά δεν επιλέχθηκαν για τον τελική διαγωνιστική παρουσίαση θίασοι από μεγάλες πόλεις με μεγάλη ιστορία στο θέατρο όπως την Αλεξανδρούπολη, τον Βόλο , το Ηράκλειο, την Πάτρα την Θεσσαλονίκη κλπ.
Ελπίζουμε να πήρατε μια γεύση για την πολύ μεγάλη επιτυχία, ίσως την μοναδική στα θεατρικά πράγματα της πόλης μας , των (θεατροδοτών) που στα τελικά της Καρδίτσας θα εκπροσωπήσουν την πόλη της Ελασσόνας. Πιστεύουμε ο δήμος να αγκαλιάσει και να βοηθήσει υλικά και ηθικά και να έχει έμπρακτη συμμετοχή στην όλη προσπάθεια.

Add Comment