Προβληματισμός και …βασιλόπιτα στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΚΥ 2 [800x600]

Ο εύλογος προβληματισμός και η ανησυχία για το «αύριο» κυριάρχησαν στην καθιερωμένη λιτή κοπή της βασιλόπιτας των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας και του Τομέα του ΕΚΑΒ.
Η βασιλόπιτα, για μία ακόμη χρονιά, ήταν και η αφορμή για να ξαναθυμηθούν και να κουβεντιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η λειτουργία του Κ.Υ. Ελασσόνας, προβλήματα που ολοένα και μεγαλώνουν.
Αρχικά, κόβοντας τη βασιλόπιτα του 2016, μίλησε προς τους εργαζομένους η υπεύθυνη συντονίστρια του Κ.Υ. Ελασσόνας Γαρυφαλλιά Καφφέ, που τους ευχήθηκε για προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ενώ δεν παρέλειψε να εξάρει τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει το προσωπικό του Κ.Υ. καθημερινά, παρά τα προβλήματα και τις σημαντικές ελλείψεις υλικών που υπάρχουν. «Δυστυχώς, τα προβλήματα παραμένουν και μεγαλώνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά με νόημα η συντονίστρια του Κ.Υ. Ελασσόνας.
Από την πλευρά των εργαζομένων των Κ.Υ. του Νομού Λάρισας, μίλησε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ζήσης Δότας, πλαισιωμένος από τα μέλη της διοίκησης Αικατερίνη Δήμου και Κωνσταντίνα Γκόγκου. Ανάμεσα στα άλλα, «κατέθεσε»:
«Από τη μεριά του Δ.Σ. εύχομαι αυτή η χρονιά να βάλει τέλος στον κατήφορο του Ε.Σ.Υ, αυτής της μεγαλύτερης μεταρρύθμισης και κοινωνικής κατάκτησης της μεταπολίτευσης, και κυρίως των Κέντρων Υγείας, που δυστυχώς μέρα με τη μέρα απομακρύνονται από τον αρχικό σκοπό τους.
[wpg_thumb]
Κλείνοντας να επισημάνω, ότι δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όταν φωνάζαμε σε κάθε αρμόδιο και δεν εισακουστήκαμε για τα προβλήματα που θα προκύψουν από την μη ετοιμότητα των Υ.Π.Ε. να δεχθούν τα Κέντρα Υγείας. Υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα που περιμένουν λύσεις και καθημερινά δίνουμε μάχη…».
Επιγραμματικά, να σημειωθεί ότι ήδη το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας την περασμένη χρονιά συμπλήρωσε τα 30 χρόνια λειτουργίας του καθώς είναι το πρώτο Κ.Υ. που ξεκίνησε στην Ελλάδα!

Add Comment