Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την Πέμπτη στην Ελασσόνα

ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ «ΜΠΛΟΚΩΝ»
«ΝΕΚΡΩΝΕΙ» Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ (2)

«Νεκρώνει» την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η πόλη της Ελασσόνας, καθώς όπως αποφασίστηκε χθες το μεσημέρι σε ευρεία σύσκεψη, που έγινε στο Δημαρχείο Ελασσόνας, προγραμματίζεται για τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης παλλαϊκό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, με τη συμμετοχή του Δήμου Ελασσόνας, του εμπορικού κόσμου της περιοχής, του αγροτικού κόσμου που ήδη βρίσκεται στους δρόμους, των εργαζομένων, φορέων και συλλόγων της περιοχής και βέβαια με την παρουσία των «μπλόκων» των τρακτέρ που βρίσκονται στον κόμβο του Μικρού Ελευθεροχωρίου, στη Μελούνα και στο Μεσοχώρι.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου τόνισε: «Η συγκέντρωση της Πέμπτης να είναι η πιο μαζική, όσο ποτέ. Από τα νέα μέτρα θίγεται πολύς κόσμος. Τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν χρώματα. Με τα όσα δρομολογούνται, κινδυνεύει η συνοχή της οικογένειας και της κοινωνίας. Στόχος είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαμαρτυρία της Πέμπτης. Πρέπει να φύγει από την Ελασσόνα ένα δυνατό μήνυμα. Ο Δήμος και η τοπική κοινωνία είναι δίπλα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο».
«Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους. Να χτίσουμε μια κοινωνική συμμαχία, απέναντι στην κυβέρνηση. Το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής ήρθαν και προστίθενται και αυτά στα ήδη υπάρχοντα σοβαρά προβλήματα που είχε ο αγροτικός κόσμος. Θέλουμε να έχουμε μαζί μας όλο τον κόσμο για να αντιπαλέψουμε αυτή την απαράδεκτη πολιτική της κυβέρνησης». Αυτά, τόνισαν, ανάμεσα στα άλλα οι εκπρόσωποι των 3 «μπλόκων» της επαρχίας Ελασσόνας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημ. Οικονόμου επεσήμανε: «Τα βάναυσα μέτρα πλήττουν τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αν είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες δεν θα πετύχουμε τίποτα. Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις. Στις 4 Φεβρουαρίου, εάν δεν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αυτοί δεν πρόκειται να μας ακούσουν. Αντιπροσωπεία του εμπορικού κόσμου της περιοχής θα μεταβεί στην Αθήνα για συμμετοχή στο εκεί Πανελλαδικό συλλαλητήριο. Ήδη, ο σύλλογος της Ελασσόνας τρέχει καμπάνια ενημέρωσης για την κινητοποίηση της Πέμπτης, έχοντας την πεποίθηση πως η αγορά και τα καταστήματα της Ελασσόνας θα είναι κλειστά».

[wpg_thumb]

Στη σύσκεψη – διαβούλευση του Δημαρχείου Ελασσόνας, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι Ηλίας Κωτούκας, Γιώργος Παπαευθυμίου, Νίκος Γκουτζουρέλας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Καραγιάννης, Δημ. Αβρανάς, Νίκος Βακράτσας, ο αγοροσυνδικαλιστής Γιάννης Παπαδημητρίου, εκπρόσωποι των «μπλόκων» Μικρού Ελευθεροχωρίου(Κατσαρός), Μελούνας(Αποστόλου), Μεσοχωρίου(Καραμπάλιος), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας Δημ. Οικονόμου, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Μπαμπάλης, η πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας Μαρία Παπαμαργαρίτη, εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, ο πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων Βαγγέλης Ντίνας, εκ μέρους των φαρμακοποιών ο Απόστ. Βάλλας, αιρετοί της περιοχής, εκπρόσωποι αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων, τα τοπικά Μ.Μ.Ε., κ.ά.

Add Comment