Επίσκεψη βουλευτή Ν. Παπαδόπουλου στο Πανεπιστημιακό

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Χθες στις 08-12-2015 ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Φεζουλίδη, την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Ντίνα Ζησοπούλου, την πρόεδρο του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ κα. Σοφία Σωτηράκου , την κα. Καψαλάκη Έφη πρόεδρο των μελών ΠΟΣΔΕΠ, τον κ. Γιάννη Καριπίδη μέλος του ΔΣ, την κα. Ελευθερία Μαλισιώτου και τον κ. Κώστα Λαρίση πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου.
Κατά την συνάντηση επισημάνθηκαν από την πλευρά των εργαζομένων ο μειωμένος κατά 50% προϋπολογισμός και η αναγκαιότητα αποκατάστασης του στα ίδια επίπεδα με τα λοιπά περιφερειακά Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία , η αναγκαιότητα προσλήψεων στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και η καλύτερη κατανομή κονδυλίων όσον αφορά στις περικοπές των εφημεριών των γιατρών και στις υπερωρίες των εργαζομένων.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 συμπεριλαμβάνει αύξηση του κονδυλίου προς τα νοσοκομεία κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, άμεσες προσλήψεις στον χώρο της υγείας και τέλος η σωστή αποτύπωση του υγειονομικού χάρτη με πλήρη καταγραφή των δεδομένων, για την βέλτιστη κατανομή ανθρώπινου δυναμικού και πόρων.
Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το κομμάτι της υγείας είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης, ότι η πρόσβαση στην δημόσια υγεία οφείλει να είναι ελεύθερη για όλους και ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα από την πολιτεία για τους ανασφάλιστους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Add Comment