Συγκλόνισε και συγκίνησε η θεατρική ομάδα «Θεατροδότες»

ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΖΙΑΚΟΥ «Η ΤΡΙΤΗ ΚΟΡΗ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΘΕΑΤΡΟΔΟΤΕΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΤΗ ΚΟΡΗ (1) [800x600]

Συγκλόνισε και συγκίνησε τους Ελασσονίτες για μια ακόμη φορά η θεατρική ομάδα «ΘΕΑΤΡΟΔΟΤΕΣ» της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας με το έργο «Η Τρίτη Κόρη», έργο – δημιουργία της Κυριακής(Κορίνας) Πάντου – Ζιάκου!
Στην πρόσφατη παράσταση(…που είχε αναβληθεί προσωρινά λόγω πένθους), ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Ελασσόνας για την επέτειο της απελευθέρωσης, στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών παρακολούθησαν βήμα – βήμα την θεατρική απόδοση ενός ιστορικού-κοινωνικού δράματος που «ξύπνησε» για τα καλά τις εφιαλτικές μνήμες της Γενοκτονίας Ποντίων και Αρμενίων, μιας ιστορίας που διαδραματίστηκε μεταξύ Τραπεζούντας και Ερζερούμ από το 1916 έως το 1919.
Ρεαλισμός, «μάχες» μεταξύ βίας και ανθρωπιάς, μαζεμένος πόνος, προσφυγιά, απώλειες ανθρώπων και τόπων, δάκρυα, απλώθηκαν μέσα στην αίθουσα και έγιναν ένα με την «κατάθεση ψυχής» που έδιναν για αρκετή ώρα οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας «Θεατροδότες». Ερασιτέχνες όμως…που έμοιαζαν καθαρά σαν επαγγελματίες!
[wpg_thumb]
Και κάπου δίπλα τους, η «ψυχή» του έργου, η ίδια η συγγραφέας του Κυριακή(Κορίνα) Πάντου – Ζιάκου, που είχε και την φροντίδα της σκηνοθεσίας, της μουσικής επιμέλειας της θεατρικής παράστασης και τον όλο συντονισμό.
Το τέλος της προσεγμένης θεατρικής παράστασης έβρισκε τους συντελεστές της να καταχειροκροτούνται από τον κόσμο, που έδειχνε εντυπωσιασμένος και…δακρυσμένος από αυτό που παρακολούθησε!
Αξίζει να αναφερθούν τα ονόματα των «πρωταγωνιστών» μίας εξαιρετικής θεατρικής παράστασης, που ίσως θα μείνει στην ιστορία των πολιτιστικών «δρώμενων» της περιοχής μας:
Άρτα Μίχου / Χρήστος Τσομπανάκης / Μάγδα Αθανασιάδου / Βασιλική Παπαδοπούλου / Μαρία Ζιάκου / Ζαχαρίας Σεμερτζίδης / Χαράλαμπος Αμανατίδης / Γεωργία Γιαμούζη / Ραφαέλα Γεωργούλα / Ανδρομάχη Νούσια / Γεώργιος Συμεωνίδης / Κωνσταντίνος Νίκου / Πασχαλίνα Ζαρζώνη / Ιωάννης Γκουντούρας / Παναγιώτης Παπαδόπουλος / Βασίλειος Μαντζιώκας / Σοφία Κοκοβιάδου / Νικόλαος Πουρσανίδης / Σταύρος Αθανασιάδης.

Add Comment