Μάξιμος: “Η κυβέρνηση να ξεπεράσει τα συμπλέγματα έναντι της Αστυνομίας”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε, η ασφάλεια των πολιτών και η ευνομία είναι ένα από τα πολυτιμότερα κοινωνικά αγαθά, το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να το διαφυλάξει, ενισχύοντας την Αστυνομία και τα στελέχη της, ώστε να επιτελέσουν το έργο τους». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του για τον εορτασμό του Αγ. Αρτεμίου, προστάτη της Αστυνομίας .

Ο κ. Χαρακόπουλος καλεί την κυβέρνηση «να ξεπεράσει ιδεοληψίες και πολιτικά συμπλέγματα έναντι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας και να πάψει να τους εμπαίζει, όπως έπραξε προκλητικά με την αναδρομική κατάργηση της δυνατότητας δημιουργίας ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης».

Όπως σημειώνει «χιλιάδες άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί, με αυταπάρνηση, βάζοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο, εκτελούν την αποστολή τους, που είναι η προστασία του πολίτη. Οι επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην εξάρθρωση εγκληματικών οργανώσεων και την εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών είναι συνεχείς, ακόμη και αν τα φώτα της δημοσιότητας δεν τους δίνουν πάντοτε την απαραίτητη προσοχή. Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ οι αμοιβές των αστυνομικών είναι πράγματι χαμηλές, και σαφώς δεν ανταποκρίνονται στη δυσκολία του έργου που επιτελούν. Για όλους αυτούς τους λόγους η Πολιτεία υποχρεούται να διαφυλάττει τη σχέση εμπιστοσύνης με τους αστυνομικούς, χωρίς εκπτώσεις βεβαίως στις περιπτώσεις επίορκων, αλλά και χωρίς άσκοπες επεμβάσεις που γίνονται για να ικανοποιήσουν ιδεοληπτικές εμμονές συγκεκριμένων κύκλων».

Add Comment