«Συνεισφέρετε όλοι στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης…»

ΑΦΟΡΜΗ Η ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ Α.Ο. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Του Γιάννη Μουκίδη

«Η συνεισφορά όλων αποτελεί προϋπόθεση για την εύλογη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου της Γαλανόβρυσης Ελασσόνας, όπου εκφράζονται δημόσια οι ευχαριστίες του Σχολείου προς την ποδοσφαιρική ομάδα «Α.Ο. Οικονόμος Τσαριτσάνης» για πρόσφατη δωρεά του, προς την συγκεκριμένη σχολική μονάδα.
Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση:

«Η ποδοσφαιρική ομάδα: ΑΟ Οικονόμος Τσαριτσάνης έδωσε έναν ποδοσφαιρικό  αγώνα και διέθεσε εξ ολοκλήρου τα έσοδα στο σχολείο μας. Τους ευχαριστούμε πολύ. Κάτι τέτοιο δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τις κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται στήριξη και δίνει επίσης μια ιδιαίτερη ποιότητα σκέψης και δράσης, σε όσους σκέφτονται με τέτοιο σεβασμό για τους συνανθρώπους μας.
Η κοινωνική αποδοχή αποτελεί αναγκαιότητα για τους μαθητές μας και την ισορροπημένη συμπεριφορά τους, ώστε να ικανοποιούνται βασικές ανάγκες επικοινωνίας που έχει άμεσα να κάνει με την αυτοεκτίμηση, αυτοσεβασμό, αυτοπεποίθηση, και την ψυχική υγεία των μαθητών.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι εκτός του να προσφέρουμε μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των μαθητών αλλά και της μικρής τοπικής κοινωνίας, οι ποικίλες αυτές δραστηριότητες αποσκοπούν στην ευκαιρία βασικής και απαραίτητης ενημέρωσης γύρω από την ποιότητα της μάθησης που παρέχεται και τις δυσκολίες των ατόμων με αναπηρία
Οι πρωτοβουλίες αυτές αποσκοπούν στο να δραστηριοποιηθεί η κοινή γνώμη, και να αποτελέσει το ειδικό σχολείο πυρήνα ενδιαφέροντος αλλά και στήριξης από την τοπική κοινωνία, έτσι που να συμβάλλουμε όλοι μας με τον καλύτερο τρόπο για τη φροντίδα και εκπαίδευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Πρέπει λοιπόν να ενημερωθεί σωστά ο κόσμος για τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό χώρο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν προκαταλήψεις.
Να κατανοήσουν όλοι ότι από τη στιγμή που υπάρχουν κάποια γενετικά ή άλλα προβλήματα, τα άτομα αυτά χρειάζονται ειδική βοήθεια και έτσι μπορούν να βελτιωθούν πάρα πολύ. Ο σωστός χώρος για να γίνει κάτι τέτοιο είναι το Ειδικό σχολείο, με ειδικευμένο προσωπικό για μαθητές και γονείς…».
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τα μέσα που υπάρχουν σήμερα και πρέπει να χρησιμοποιηθούν, δύσκολα διατίθενται έγκαιρα από το δημόσιο, ώστε εξ αρχής να καλύψουν τις λειτουργικές μας ανάγκες και πάντα υπάρχουν ελλείψεις. Η συνεισφορά όλων αποτελεί προϋπόθεση για την εύλογη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Γαλανόβρυσης Ελασσόνας…».

Add Comment