Μουσικοχορευτική παράσταση από την Ακαδημία Χορών Ελασσόνας στο Ανοιχτό Θέατρο

«Αχ Πατρίδα μου γλυκιά, σε θάλασσα και σε στεριά»
Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας
Τρίτη 7 Ιουλίου 2015
Ώρα: 21.00

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΧΟΡΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών Ελασσόνας θέλοντας να τιμήσει τα 15 χρόνια από την ίδρυσή της διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ανοιχτό Θέατρο Ελασσόνας την Τρίτη 07 Ιουλίου 2015 και ώρα 09.00 μ.μ. Πρόκειται για μία μεγαλειώδης παράσταση στην οποία θα συμμετάσχουν 250 χορευτές, 130 χορωδοί, 20 μουσικοί ενώ θα εμφανιστούν στο κοινό της πόλης πλέον των 400 παραδοσιακών φορεσιών.
Μετά τις ποικίλες εκδηλώσεις της περιόδου των Χριστουγέννων και τις διοργανώσεις του 3ου Σεμιναρίου Παραδοσιακών Χορών και του 4ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, οι οποίες έχουν καθιερωθεί ως θεσμοί στα δρώμενα του τόπου μας, η Ακαδημία επανέρχεται δυναμικά παρουσιάζοντας στοιχεία του έργου που παράγει.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον παραδοσιακό χορό και τραγούδι με τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες τους, με τα πολύχρωμα μουσικά μέτρα και τα χαρακτηριστικά βήματα. Ο χώρος του θεάτρου θα πλημυρίσει με ακούσματα από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τα Ιόνια Νησιά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τον Πόντο, με τη συνοδεία ταλαντούχων μουσικών του χώρου και με την ευγενική συμμετοχή χορωδιών του καταξιωμένου μαέστρου Μάτη Κωνσταντίνου. Ταυτόχρονα χορευτές του συλλόγου θα παρουσιάσουν με το ανάλογο ύφος χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία, τη Δυτική Θράκη, τη Νάουσα, την περιοχή του Γιδά, τη Φλώρινα, τα νησιά της Κέρκυρας και της Πάρου, την Ανατολική Κρήτη, ηπειρώτικους και θεσσαλικούς.
Σε αυτό το πάντρεμα πολιτισμών και παραδόσεων, το οποίο ετοιμάζεται με επιμέλεια, σχολαστικότητα και επαγγελματισμό από τον γνωστό χοροδιδάσκαλο Κόκκινο Ιωάννη με τη βοήθεια των δασκάλων του συλλόγου Κόκκινου Γεωργίου και Κατσιούρα Αλεξάνδρας θα συμμετάσχουν πέραν της Ακαδημίας, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού (μέλη του οποίου θα παρουσιάσουν τοπικούς χορούς), η Ένωση Ποντίων Ελασσόνας (η οποία θα παρουσιάσει χορούς του Πόντου) καθώς και οι χορωδίες της Ελασσόνας και Λάρισας.
Για όλους τους λάτρεις της παράδοσης και του πολιτισμού η Ακαδημία ετοιμάζει μία ιδιαίτερα προσεγμένη παράσταση, με τη χρήση ενός ευφάνταστου σκηνικού, με σεβασμό στα λαογραφικά στοιχεία του τόπου μας και κυρίως με μεράκι και αγάπη για αυτό που πρεσβεύει, τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Καλείται το κοινό της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας να συμμετάσχει ενεργά στην παραπάνω προσπάθεια της Ακαδημίας, να βιώσει στιγμές μαγικές και ονειρεμένες και να απολαύσει ηχοχρώματα και χορευτικά μοτίβα άλλων εποχών.

Add Comment