Προχωρά η κατασκευή του 1ου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας

Αυτοψία στο εν εξελίξει έργο του νέου 1ου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής του νέου 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας που κατασκευάζεται στην συνοικία των «Αμπελοκήπων». Αυτοψία στο έργο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μαζί με την αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρία Μαμάρα, το δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου και το δημοτικό σύμβουλο κ. Κώστα Καραγιάννη.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 4.342.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ελασσόνας, ενώ φορέας υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί.
Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου δυναμικότητας 225 μαθητών με 10 αίθουσες διδασκαλίας. Το κτίριο ανεγείρεται στο Ο.Τ. Γ8 στην συνοικία «Αμπελόκηποι», εντός του σχεδίου πόλεως Ελασσόνας που είναι χαρακτηρισμένο με την υπ” αριθμ. 2/2012 πράξη εφαρμογής ως χώρος Δημοτικού Σχολείου – Νηπιαγωγείου.
Το κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας κατασκευάζεται στην βόρεια και ανατολική πλευρά του οικοπέδου ώστε να εξασφαλιστεί η ενότητα της αυλής και η ευκολότερη πρόσβαση στο οικόπεδο. Περιμετρικά του οικοπέδου δημιουργούνται ελεύθεροι χώροι προς φύτευση. Η συνολική επιφάνεια του οικοπέδου όπου πρόκειται να ανεγερθεί το κτίριο είναι 5.028,60 τ.μ.
Το διδακτήριο του 1ου Δημοτικού Ελασσόνας αποτελείται από:
(α) Ισόγειο: 1.276,00 τ.μ. (προκατασκευή) 3 αίθουσες διδασκαλίας – αίθουσα φαγητού – κουζίνα – αποθήκη τροφίμων – χώρος διαλείμματος – κυλικείο με αποθήκη – ιατρείο/αναρρωτήριο – αίθουσα βιβλιοθήκης – αποθήκη σχολικών βιβλίων – τουαλέτες μαθητών, ΑΜΕΑ και καθηγητών – γραφείο υποδιευθυντή και καθηγητών – λεβητοστάσιο – χώρος δεξαμενής καυσίμων – κεντρικό κλιμακοστάσιο με είσοδο, ανελκυστήρα και μηχανοστάσιο – χώρος γραμματείας και αναμονής – χώρος αρχείου – χώρος φύλακα – γυμναστήριο/Α.Π.Χ. με αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών και αποθήκη οργάνων.
(β) 1ος Όροφος: 1.027,00 τ.μ. (προκατασκευή) 7 αίθουσες διδασκαλίας – εργαστήριο φυσικοχημείας – εργαστήριο πληροφορικής – αίθουσα ξένων γλωσσών – αίθουσα αισθητικής αγωγής (μουσικής) – χώρος διαλείμματος – γενικό αρχείο – γραφείο συλλόγου γονέων και μαθ. κοινοτήτων με χώρο ενημέρωσης – γραφείο ψυχολόγου – κεντρικό κλιμακοστάσιο με χωλ, ανελκυστήρα και WC / WC AMEA.
Σε δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Η κατασκευή του νέου κτηρίου για το 1ο δημοτικό σχολείο στην Ελασσόνα αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας αφού οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις σημερινές αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες για μαθητές και δασκάλους.
[wpg_thumb]
Με την ολοκλήρωσή του το νέο κτήριο – το οποίο αισιοδοξώ εφόσον υπάρχει απρόσκοπτη χρηματοδότηση να είναι έτοιμο εντός του χρονοδιαγράμματος – θα αποτελέσει ένα σύγχρονο υψηλών προδιαγραφών διδακτήριο, το οποίο θα αποτελέσει σημαντική εκπαιδευτική υποδομή για τις επόμενες δεκαετίες.
Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της εποχής μας, συνεχίζουμε με διαγενειακές πολιτικές να προσφέρουμε στη δημόσια εκπαίδευση, χτίζοντας τα σχολεία του αύριο για τη Θεσσαλία.
Θέλω για μία ακόμη φορά να σταθώ στην αγαστή συνεργασία που είχαμε ώστε να φθάσει το συγκεκριμένο έργο μέχρι εδώ, τόσο με την πρώην δημοτική αρχή του κ. Πασχόπουλου, όσο και με τη νυν του κ. Ευαγγέλου και όλους όσοι επίσης εργάστηκαν για να προχωρήσει το έργο αυτό.»

Add Comment