Επιτυχημένο Σεμινάριο από την «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 60 ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΑΚΑΔ. 6

Ήταν ακόμη ένα επιτυχημένο Σεμινάριο παραδοσιακών χορών, το 3ο στη σειρά, που διοργάνωσε πρόσφατα στην Ελασσόνα η «Ακαδημία Έρευνας Παραδοσιακών Χορών».
60 χοροδιδάσκαλοι και φίλοι των παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της χώρας είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν γνωστές και άγνωστες πτυχές χορών των Δωδεκανήσων, της Ανατολικής Ρωμυλίας και του Δυτικού Πόντου. «Μπροστάρηδες» στην όλη προσπάθεια ήταν οι άνθρωποι της «Ακαδημίας Χορών» και βέβαια καταξιωμένοι εισηγητές του χώρου, όπως η κ. Αρχοντούλα Λεντάκη, ο κ. Στέλιος Ηλιούδης και ο κ. Κυριάκος Μωυσίδης.
Όσο για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο της «Ακαδημίας Χορών» Ελασσόνας, ενδεικτικά υπήρχαν συμμετοχές από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Έδεσσα, Ξάνθη, Αριδαία, Φλώρινα, Καστοριά, Ιστιαία, Κοζάνη, Σκόπελο, Ιωάννινα, Λάρισα, Βόλο, Καρπενήσι, Τρίκαλα, Λαμία, Κεφαλονιά, Ελασσόνα, αλλά και από …τη μακρινή Πράγα της Τσεχίας!
Με ανακοίνωση του, το Διοικητικό Συμβούλιο του δραστήριου Ελασσονίτικου συλλόγου ευχαριστεί θερμά την κ. Λεντάκη Αρχοντούλα, τον κ. Ηλιούδη Στέλιο και τον κ. Μωυσίδη Κυριάκο αντίστοιχα για την επιστημονική παρουσίαση της δουλειάς τους, για την πολύ παραστατική ανάλυση των βημάτων και για τις χρήσιμες πληροφορίες που παρείχαν σε όλους τους συμμετέχοντες. Παράλληλα ευχαριστεί όλους τους ανθρώπους, που έχουν άσβεστη την αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και που τίμησαν για μία ακόμη φορά αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της Ακαδημίας Χορών.
[wpg_thumb]
«Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2016 με νέες θεματικές ενότητες αλλά πάντα με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουμε. Είστε όλοι καλεσμένοι…», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό ενημερωτικό.
Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας το διήμερο 4 – 5 Απριλίου(Σάββατο – Κυριακή) διοργανώνει το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Παιδικών – Εφηβικών Χορευτικών Συγκροτημάτων με τη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων από όλες τις περιοχές της χώρας.

Add Comment