Στην 7η διεθνή συνάντηση σχολικών χορωδιών η Παιδική χορωδία Ελασσόνας

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

ELASSONA PAIDIKH XORWDIA JUL2014

Σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ χορωδιών της χώρας θα λάβει μέρος η Παιδική – Νεανική Χορωδία Ελασσόνας το προσεχές Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στην πόλη της Καρδίτσας.
Νέοι και νέες, μαθητές και μαθήτριες, ενενήντα (90) μουσικών συνόλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν σε έναν γιγάντιο μουσικό θεσμό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και πραγματοποιείται στην Καρδίτσα από τις 5 έως 14 Μαρτίου 2015. Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας) και ο Δήμος Καρδίτσας.
Το νεανικό (προχωρημένο) τμήμα της Παιδικής Χορωδίας Ελασσόνας θα παρουσιάσει ένα μικρό αλλά συνάμα ενδιαφέρον δείγμα του ρεπερτορίου της με έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών από την εποχή του Μεσαίωνα έως και σήμερα σε τρίφωνη και δίφωνη επεξεργασία συνοδεία πιάνου. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, τα Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών αποτελούν μια σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, με πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία. Βασικός στόχος του θεσμού είναι διαμέσου του μοναδικού του κανονισμού, η προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας με την αρχαία Ελληνική μουσική, το βυζαντινό μέλος, την πολυφωνική μουσική του 15ου – 16ου αιώνα αλλά και την σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Χιλιάδες μουσικοί – χορωδοί – εκτελεστές δουλεύουν εντατικά , συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν αυτό το σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.
Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ ο κορυφαίος εν ζωή, Έλληνας Συνθέτης και Μαέστρος, Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Αντωνίου.

Add Comment