Επισκέψεις σχολείων στο ΚΠΕ Ελασσόνας – Κισσάβου

ΚΠΕ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο υποστήριξης εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων της Π/θμιας και της Δ/θμιας εκπαίδευσης δέχθηκε την περασμένη εβδομάδα την επίσκεψη δύο σχολείων από τη Λάρισα, σε μονοήμερο πρόγραμμα και ενός σχολείου από τη Λευκάδα, σε τριήμερο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα:
Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 επισκέφθηκαν το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας 3 εκπαιδευτικοί του 12ου Γυμνασίου Λάρισας, συνοδευόμενοι από 24 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του Κέντρου «Βιολογική Γεωργία – Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά». Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, αφού ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τα προγράμματα του Κέντρου, παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και στη συνέχεια επισκέφτηκαν καλλιέργεια τσαγιού στο Δομένικο, όπου και ανέπτυξαν δραστηριότητες πεδίου.
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφθηκαν το Κέντρο 5 εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας, συνοδευόμενοι από 37 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου.
Η εβδομάδα των επισκέψεων έκλεισε την Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015, με τη συμμετοχή 3 εκπαιδευτικών και 30 μαθητών και μαθητριών του ΓΕΛ Νυδρίου Λευκάδας, οι οποίοι συμμετείχαν στο τριήμερο πρόγραμμα «Όλυμπος, Ιστορία – Οικολογία». Το απόγευμα της Πέμπτης, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα παρακολούθησαν μια πολυμεσική εφαρμογή σχετική με τα οικοσυστήματα και την ιστορία του Ολύμπου και στη συνέχεια μετέβησαν στον οικισμό του Λιβαδίου, με σκοπό να παρατηρήσουν και να ερμηνεύσουν ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του οικισμού. Το πρωί της επόμενης ημέρας μετέβησαν στις πλαγιές του Ολύμπου, για να γνωρίσουν φυσικές ομορφιές του βουνού. Παράλληλα, την ίδια ημέρα επισκέφτηκαν τον οικισμό του Κοκκινοπηλού και παρατήρησαν παραδοσιακές μορφές του χωριού (ασβεστοκάμινα, καλντερίμια, βρύσες κ.λ.π.). Το πρωί της τρίτης ημέρας, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές επισκέφθηκαν την Τσαριτσάνη και παρατήρησαν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του οικισμού. Τέλος, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ανέπτυξαν δραστηριότητες αποτίμησης της επίσκεψης (δραστηριότητα ανάλυσης αξιών, ελεύθερη συζήτηση κ.λ.π.) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν αξιολόγηση του προγράμματος.
Ο Υπεύθυνος του Κέντρου
Σπύρος Αναγνωστάκης

Add Comment