Σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Περιφέρεια Θεσσαλίας

ΙΣΡΑΗΛ (2)

Αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Θεσσαλία σηματοδοτεί η συμμετοχή της Περιφέρειας στην «21η International Mediterranean Tourism Market- ΙΜΤΜ» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2015.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην μεγάλη αυτή διεθνή έκθεση ως συνεκθέτης του Ε.Ο.Τ., σε ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Βόλου και απέσπασε το έντονο ενδιαφέρον, τόσο των επαγγελματιών του τουρισμού όσο και των επισκεπτών. Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από την έκθεση για όλους θεσσαλικούς τουριστικούς προορισμούς, το Πήλιο και το παραλιακό μέτωπο της Μαγνησίας, τις Σποράδες, τον Όλυμπο, τη λίμνη Πλαστήρα και τα Μετέωρα και τα παράλια της Λάρισας, που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φανατικούς φίλους στο Ισραηλινό κοινό.

Η συμμετοχή της Θεσσαλίας στην έκθεση είχε διττό χαρακτήρα, αφενός να ενισχυθεί η «επικοινωνία» της με την τουριστική αγορά του Ισραήλ, να υπάρξουν επαγγελματικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες, μέσα ενημέρωσης και φορείς του τουρισμού και αφετέρου οι επισκέπτες να πληροφορηθούν για τις προσφερόμενες τουριστικές υπηρεσίες, ενισχύοντας την επιθυμία τους για ταξίδια στην περιοχή μας.
Για την ενίσχυση της συγκεκριμένης τουριστικής αγοράς και την αύξηση των τουριστών από το Ισραήλ, η Περιφέρεια στόχευσε στην ενίσχυση των b2b και b2c δράσεων, με την παρουσίαση του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος σε τουριστικούς πράκτορες και την διοργάνωση ταξιδιών γνωριμίας Ισραηλινών δημοσιογράφων στην περιοχή, σε συνεργασία με το γραφείο Ε.Ο.Τ. του Ισραήλ.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στοχευμένες δράσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θέλοντας να δώσει έμφαση στη τουριστική της ταυτότητα, σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τους επαγγελματίες της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, παρουσίασε τα τουριστικά της πλεονεκτήματα σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, σε προσκεκλημένους τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ, ενώ έγιναν και σημαντικές b2b συναντήσεις των επαγγελματιών του τουρισμού, με αντίστοιχους τουριστικούς πράκτορες του Ισραήλ. Στη συνέχεια δόθηκαν με κλήρωση δωρεάν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της Μαγνησίας. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ και ο προϊστάμενος του γραφείου του Ε.Ο.Τ. στο Ισραήλ, κ. Μιχάλης Τερζίμπασης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή της Θεσσαλίας ως γαστρονομικός προορισμός. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας παραδοσιακών θεσσαλικών προϊόντων και γεύσεων, που κυριολεκτικά απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο των τουριστικών πρακτόρων όσο και των επισκεπτών.
Οι επισκέπτες του Θεσσαλικού περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα στελέχη της Περιφέρειας, για όλους τους τουριστικούς προορισμούς, τα καταλύματα της περιοχής, τους τρόπους πρόσβασης, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, καθώς και τις δραστηριότητες που προσφέρονται στη Θεσσαλία όλο το χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερο επισκέφτηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ  κ. Αλέξανδρος Γεννηματάς και ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Χάιφα κ. Κων/νος Ζηνόβιος, οι οποίοι συνεχάρησαν την αποστολή της Θεσσαλίας για τη σημαντική και άριστη παρουσία τους.

Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετείχαν η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη και το στέλεχος της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κα. Παπαθεοδώρου Ευαγγελία.

Την εν λόγω έκθεση στήριξαν με την παρουσία τους η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, μέσω του Προέδρου της κ. Γιώργου Ζαφείρη, ο Δήμος Ζαγοράς–Μουρεσίου, μέσω επιχειρηματιών, καθώς και άλλοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους φορείς, που εμπλέκονται σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό και υλοποιεί μαζί τους στοχευμένες δράσεις, επιβεβλημένες, αποτελεσματικές και με προστιθέμενη αξία για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας.

[wpg_thumb]

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “HOLIDAY & SPA EXPO” στη Σόφια η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “HOLIDAY & SPA EXPO” που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Φεβρουαρίου 2015 στη Σόφια της Βουλγαρίας, συμμετείχε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με δικό της περίπτερο. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν εκθέτες από τουλάχιστον 20 χώρες και η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέσπασε θετικότατα σχόλια για την συμμετοχή της.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγινε διανομή τουριστικού υλικού και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, προκειμένου να ενημερωθούν οι επισκέπτες για τις τουριστικές δυνατότητες της περιοχής μας. Στόχος της Περιφέρειας είναι να διατηρήσει την καλή παράδοση των προηγούμενων ετών και να προσελκύσει κατά τη φετινή τουριστική περίοδο στην περιοχή μας ακόμα περισσότερους τουρίστες από τη Βουλγαρία.

Παράλληλα, διατέθηκε λεωφορείο με το οποίο μετακινήθηκαν, πέραν των μελών της αποστολής και επαγγελματίες του τουρισμού από όλη τη Θεσσαλία. Η συμμετοχή τους ήταν σημαντική και δημιουργική αφού τους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με tour operators περιοχών της Βουλγαρίας.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Θεσσαλία και τις τουριστικές δυνατότητες που παρέχει, καθώς η Ελλάδα είναι ανέκαθεν για εκείνους ένας κοντινός και αγαπημένος περιορισμός.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερό μας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια κος Στωίδης Δημοσθένης. Η Ελληνική Πρεσβεία στη Σόφια επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση θεσσαλικού τουριστικού υλικού.

Την αποστολή πλαισίωσαν επαγγελματίες τουριστικών καταλυμάτων απ’ όλη τη Θεσσαλία και από πλευράς Περιφέρειας παρευρέθηκαν, ο διευθυντής Ανάπτυξης της Π.Ε. Λάρισας κ. Ξενοφών Αναστασιάδης και το στέλεχος της Π.Ε. Λάρισας κα. Γκέτσιου Αικατερίνη.

Add Comment