«Ταξίδι» στα Χριστούγεννα του κόσμου στην Ελασσόνα!

ΑΠΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΣΙΑΒΕ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά, ένα πραγματικό μουσικό «ταξίδι» στα Χριστούγεννα του κόσμου μας η ποιοτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας, ενταγμένη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2014 – Όλοι μαζί μια γιορτή!!».
Συντελεστές της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας(υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημ. Τσιαβέ) και η παιδική χορωδία και τα φωνητικά σύνολα της Μουσικής Σχολής «Δ. Τσιαβέ»(υπό τη διεύθυνση της κ. Ευλαμπίας Ντούλα), που ενθουσίασαν με το παραπάνω τον κόσμο που κατέκλυσε την κατάμεστη Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη».
Στην αρχή της βραδιάς, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, που έδωσε το στίγμα και τη φιλοσοφία των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνει εφέτος ο Δήμος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κύριο μέλημα μας είναι να μην αισθανθεί κανείς μόνος του τις μέρες των γιορτών, στοχεύοντας στο να φέρουν όλο τον κόσμο πιο κοντά και να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα επιτρέψουν να χαρεί και να διασκεδάσει. Μέλημα μας ο άνθρωπος! Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και χαράς!».
Το εξαιρετικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε ύμνους και τραγούδια σε όλες τις γλώσσες και τις μουσικές του κόσμου. Το μουσικό «ταξίδι» πέρασε από την Αγγλία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ουαλία, την Αμερική, αλλά και από το μακρινό Πουέρτο Ρίκο. Ακούστηκαν παραδοσιακά κάλαντα με ξεκάθαρα πολιτιστικά στοιχεία από κάθε χώρα, αλλά και κλασικοί ύμνοι που βασίζονται σε θρησκευτικά κείμενα. Γιορτινά και χαρούμενα τραγούδια, αλλά και μελωδίες που δοξάζουν τη Γέννηση του Χριστού, καθηλώνοντας και γοητεύοντας το ακροατήριο.

[wpg_thumb]

Ακόμη, παρουσιάστηκαν με θαυμαστό τρόπο από νεαρούς – νεαρές πολλά υποσχόμενους σπουδαστές μουσικής, που καταχειροκροτήθηκαν για τις ερμηνείες, σύγχρονες Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες παγκόσμιες επιτυχίες, που τραγουδήθηκαν από διάσημες φωνές όπως της Brenda Lee, του Elvis Prisley, του Bing Crosby, του Frank Sinatra και του John Lennon.

Στην ξεχωριστή εκδήλωση το «παρών» έδωσαν:
Ο σεβασμ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Αστέρ. Στούπας, Ανέστ. Σερετίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, ιερείς ενοριών της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολλοί φιλόμουσοι από την περιοχή της Ελασσόνας και όχι μόνο.

Add Comment