Ανοιχτές οι εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ κάθε Σάββατο και Κυριακή

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΩΝ

Ανοιχτό το ΚΕΟΑΧ στους πολίτες (1)

Το ΚΕΟΑΧ λειτουργούσε στο Σέλι Βερμίου μέχρι το 1960 με την επωνυμία Κέντρο Εκπαιδεύσεως Χιονοδρόμων (ΚΕΧ). Το 1960 εγκαταστάθηκε στο στρατόπεδο που βρίσκεται στη θέση Βρυσοπούλες και επονομάστηκε σε Στρδο Τχη (ΠΒ) Παπαρρόδου Ιωάννη ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του 1ου Τάγματος Χιονοδρόμων.

Οι χιονοδρομικές εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου θα είναι ανοικτές για το κοινό που θέλει να κάνει σκι κάθε Σαββάτο και Κυριακή από 09:00 έως 15:00. Η κάρτα lift κοστίζει 5 ευρώ, ενώ για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν.

Η βάση του Στρατοπέδου είναι σε υψόμετρο 1820μ.
Για την είσοδό σας πρέπει απαραιτήτως να έχετε την ταυτότητα ή το διαβατήριο σας.
Τα αυτοκίνητα παραμένουν εκτός στρατοπέδου. Έχει 3 αναβατήρες και για την χρήση των lift το μόνο που απαιτείται είναι μια υπεύθυνη δήλωση ότι σε περίπτωση ατυχήματος δεν ευθύνεται ο στρατός.
Στα όρια του Στρατοπέδου με το χιονοδρομικό κέντρο υπάρχει καταφύγιο το οποίο διατηρεί το ΚΕΟΑΧ. Διαθέτει 30 περίπου κρεβάτια, μπάνιο και θέρμανση. Για οργανωμένες εκδρομές Συλλόγων απαιτείται έγκριση από την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων και από την Διοίκηση του Στρατοπέδου.
Τέλος, για την κατάσταση της πίστας για κάθε Σάββατο και Κυριακή θα υπάρχει ενημέρωση απο τον ιστότοπο www.snowreport.gr (Χ.Κ Ολύμπου).

[wpg_thumb]

Add Comment