Αριστουργήματα από μία μαμά και τη 2χρονη κόρη της

Αναδημοσίευση: huffingtonpost.com / Αρθρογράφος: Σιέρρα Βάντερβορντ

slide_366928_4189502_free [4]

Όταν τα μικρά παιδιά ζωγραφίζουν, οι περισσότεροι γονείς θαυμάζουν τη δημιουργικότητά τους, κρεμάνε τις ζωγραφιές στο ψυγείο και αργότερα το βράδυ, ως γνωστόν, τις ξεφορτώνονται διακριτικά στον κάδο των απορριμάτων. Μια μαμά, όμως, αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και να αξιοποιήσει τις δημιουργίες της κόρης της σε ένα άλλο επίπεδο.

Η Ρουθ Όστερμαν είναι ζωγράφος και έχει μια 2χρονη κόρη που τη λένε Εύα. Αυτό το καλοκαίρι, οι δυο τους άρχισαν συνεργάζονται και να δημιουργούν υπέροχα έργα ζωγραφικής. Πρώτη παίρνει σειρά η Εύα, η οποία σχεδιάζει τις παιδικές της ζωγραφιές και στη συνέχεια η μαμά της προσθέτει χρώμα και άλλες πινελιές, για να μετατρέψει κάθε σχέδιο σε έναν πλήρη ζωγραφικό πίνακα. Τα αποτελέσματα είναι τόσο δημιουργικά όσο και συναρπαστικά.

Η Όστερμαν έχει δημοσιεύσει ένα χρονο-βίντεο της όλης διαδικασίας στο blog της, το οποίο ονομάζει “Η Άτακτη Μαμά” (The Mischievous Mommy), καθώς και φωτογραφίες – πριν και μετά – από τα σχέδια της Εύας και τα ολοκληρωμένα έργα τους. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η ζωγράφος φροντίζει να κρατά απείραχτες τις αρχικές πινελιές της κόρης της.

[wpg_thumb]

“Προσπαθώ να εργάζομαι γρήγορα και να αφήνω τη φαντασία και το παιχνίδι να “περάσουν” μέσα στον πίνακα, παρά να το κάνω πολύ σοβαρά. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να ενθαρρύνω και την Εύα να συμμετέχει, χωρίς να νιώθει “μεγάλη””, εξηγεί στο blog της.

Η απόσταση που κρατάει από την τεχνική ενός ενηλίκου, βοηθά την Όστερμαν να απελευθερώσει όλη τη δημιουργική της ενέργεια. “Όταν είσαι παιδί, δεν υπάρχει πλαίσιο δημιουργίας. Υπάρχει μόνο η απόλυτη ελευθερία να εξερευνήσεις κάθε δημιουργικό μονοπάτι και χώρο περιπέτειας” έγραψε σε μια πρόσφατη ανάρτησή της. “Παρά το γεγονός ότι τα παιδιά θέλουν καθοδήγηση από μας, είναι εξίσου σημαντικό να αφιερώνουμε χρόνο απλώς για να καθίσουμε και να τους ακούσουμε, όσο και αν οι σκέψεις τους κάποιες φορές μάς ακούγονται παράξενες.”

Έτσι η ζωγράφος απολαμβάνει την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στην κόρη της και παράλληλα να δουλεύουν μαζί σε ένα σχέδιο. “Οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και μου αρέσει που μπορώ να το κάνω αυτό με την κόρη μου”. Προς το παρόν, μπορείτε να δείτε τα έργα του δίδυμου, μάνας-κόρης, μόνο στο ίντερνετ, αλλά με λίγη τύχη μπορεί να δούμε τη δουλειά τους σύντομα και σε κάποια αίθουσα τέχνης.

Πηγή: www.huffingtonpost.com

Add Comment