Σέρβοι φοιτητές στην Μητρόπολη Ελασσόνας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ

Του Γιάννη Μουκίδη

Πολυμελής ομάδα φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου της Σερβίας επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας. Οι φοιτητές, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους, έτυχαν θερμής και εγκάρδιας φιλοξενίας από την Μητρόπολη Ελασσόνας, ενώ παρακολούθησαν Ακολουθίες και Λειτουργίες της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, όπου και έψαλλαν σε άπταιστα Ελληνικά(!), έχοντας άριστη βυζαντινή μουσική κατάρτιση και παιδεία. Ακόμη, είχαν ευρεία συζήτηση για πολλά θέματα, με τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασίλειο, καθώς και με τους πατέρες της Μονής.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης των Σέρβων «εκκολαπτόμενων» θεολόγων, αυτοί βρέθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας. Στην Μητρόπολη, τους δωρίθηκαν όλες οι εκδόσεις της Ι.Μ. Ελασσόνας, που αναμφίβολα, θα φανούν χρήσιμες για την βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου.
Κατά την αναχώρηση τους, οι φοιτητές της Θεολογικής Βελιγραδίου επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας, εκεί όπου ευχαρίστησαν με θέρμη τους «οικοδεσπότες» Ελασσονίτες για την φιλοξενία και την πνευματική ευκαιρία που είχαν, ενώ δεν έκρυψαν την χαρά και την ευγνωμοσύνη τους για την γνωριμία με την περιοχή. Τέλος, προσκάλεσαν τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασίλειο να επισκεφθεί επίσημα την Σχολή τους, στο Βελιγράδι.

Add Comment