3ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου τον Οκτώβριο στην Ελασσόνα

11 και 12 Οκτωβρίου 2014 το Ράλι-θεσμός για τη Θεσσαλία

ΡΑΛΛΥ ΑΝΤΙΚΑΣ [800x600]

Σε μεγάλο Διεθνές ραντεβού εξελίσσεται το 3ο ιστορικό Ράλι Ολύμπου ,που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 ,ένας μοναδικός και σκληρός αγώνας με διεθνείς προδιαγραφές που το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ έχει καθιερώσει ως θεσμό για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα και πέτυχε το 2013 ρεκόρ συμμετοχών όλων των εποχών για αγώνες κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα .

Πρόκειται για ένα γεγονός που ταξιδεύει εικόνες του Ολύμπου , της Θεσσαλίας και της Ελλάδας , σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει την προσοχή των φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς, αφού οι συμμετοχές ξένων πληρωμάτων είναι δεκάδες σε ένα υψηλών απαιτήσεων και προδιαγραφών γεγονός, που φέρουν σε πέρας το πολύπειρο και πολυβραβευμένο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ'” (Eλασσόνα-Πρόεδρος Κ. Σκριάπας ) σε συνδιοργάνωση με τη μεγάλη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων ΛΕΚΑΜ (Θεσσαλονίκη) και με την υποστήριξη των Λεσχών ΣΚΑΛ (Λάρισα ) και η ΛΕΚΟΒ (Βόλος) , υπό την Αιγίδα της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο 2013 , στο περίφημο ,πλέον , “Ιστορικό Ράλι Ολύμπου ” , που διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά, το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ¨, η μεγάλη Παγκόσμια Ομοσπονδία εβδομήντα Συλλόγων Ελασσονιτών ,μαζί με την περίφημη ΛΕΚΑΜ , οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία ,αποτελώντας ρεκόρ για Ράλι Κλασσικού αυτοκινήτου (91 συμμετοχές) ,που έγινε ,όπως πάντα , με την έγκριση και την εποπτεία της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της μοναδικής νόμιμης εκπροσώπου της FIVA στην Ελλάδα ,η οποία εκπροσωπήθηκε αυτοπροσώπως από τον Πρόεδρό της ,τον κ. Βερναρδάκη Δημ., που συμμετείχε μάλιστα ,ως αγωνιζόμενος και στον αγώνα.
Τον συντονισμό του μεγάλου αυτού σκληρού αγώνα ,σε πανέμορφα τοπία του Ολύμπου ,σε μεγάλα υψόμετρα και με ειδικές διαδρομές που έκοβαν την ανάσα των εκατοντάδων πληρωμάτων ,από τεχνικής πλευράς τον είχε η έμπειρη Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ) ,με Πρόεδρο τον κ. Τσάλιο Γεώργιο ,που έχει στο ενεργητικό της μεγάλες διοργανώσεις ,επιτυχίες και δεκάδες Διεθνείς Συμμετοχές .
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου , όλο το κέντρο της Λάρισας ,και η κεντρική πλατεία της ,κατακλύστηκαν από δεκάδες “πανέμορφες …δεσποινίδες” ετών 50,60 και 70 + ετών ,που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα ,αλλά και τη Γαλλία,Γερμανία,Δανία ,Βουλγαρία (20 συμμετοχές ), Σερβία και Τουρκία , δημιουργώντας στην πόλη μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και μεγάλη εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες ,που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά , σπάνια συλλεκτικά κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα.
Μοναδικές Διαδρομές στην άγρια ομορφιά του Θεσσαλικού Ολύμπου
Όλες οι διαδρομές του Ράλι σχεδιάστηκαν από εμπειρότατα στελέχη ,που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων ,αλλά και του Ράλι “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ” ,του ΣΚΑΛ (K. Λουϊζος – N.Γκανάκης ) και της ΛΕΚΑΜ (Γ.Τσάλιος,Ν. Μπιμπλιτζής) και καθιέρωσαν ,ήδη, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ,ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ειδικές διαδρομές ,ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα κλασσικά οχήματα ,σε μεγάλα υψόμετρα , σε πανέμορφα τοπία και απόκρημνες πλαγιές ,κόβοντας την ανάσα των Ελληνικών και ξένων πληρωμάτων οδηγών ,που έζησαν δυνατές συγκινήσεις με αυξημένη αδρεναλίνη.
Σημειώνεται ότι όλες οι Λέσχες που συνεργάστηκαν για το Ράλι, ανήκουν στην παντοδύναμη ΕΟ-ΦΙΛΠΑ (πρόεδρος κ. Βερναρδάκης Δημ.) και ο αγώνας πραγματοποιήθηκε και στο πλαίσιο της 18ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ ,ενώ η βαθμολογία προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα “ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ” της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ ,που πάντα έχει σοβαρούς διεκδικητές .
Ραντεβού ,λοιπόν ,των φανατικών της κλασσικής αυτοκίνησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό ,τον ερχόμενο Οκτ 2014 .
Είναι μια ακόμα μεγάλη δράση στον Θεσσαλικό Όλυμπο ,που έχει καταστεί ο αγαπημένος τόπος προορισμού για μεγάλα και σπουδαία αθλητικά γεγονότα ,όπως είναι οι Αγώνες Ορειβατικού Σκι , ο Faethon Olympus Marathon κ.ά. (Πληροφορίες :www.diktioelassonas.gr)

Add Comment