Επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Ελασσονιτών στο Βόλο

ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2014-ΔΕΝ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΠΟΨΕ 060 [1600x1200] [13]
«Μέθυσαν» και πάλι όλοι οι τροβαδούροι του Βόλου στο μεγάλο ραντεβού της Τσικνοπέμπτης του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας. Πρωτότυπο αφιέρωμα-συναυλία στο Ν. Γούναρη, Γ. Μητσάκη και Σ. Παναγόπουλο.

«Μέθυσαν» και φέτος τετρακόσιοι χορωδοί και κανταδόροι του Βόλου που γλέντησαν την Τσικνοπέμπτη (20/2/2014) ,στη φιλόξενη σάλα της «ΦΙΛΙΑΣ ΓΗΣ» στο Βόλο ,σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση όλων αυτών που αγαπούν την καντάδα και τον εκλεκτό οίνο, στην εκδήλωση της χρονιάς με τίτλο “Δεν πάω σπίτι μου ..απόψε!”.
Πρόκειται για μια πρωτότυπη εκδήλωση ,που καθιέρωσε ως θεσμό για το Βόλο ,εδώ και τέσσερα χρόνια, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, όπου η καντάδα έχει το λόγο και με την οποία υποδέχεται ο Βόλος,κάθε χρόνο, την Αποκριά , με μια μεγάλη συνάντηση των καλύτερων φωνών αλλά και των κανταδόρων της πόλης , που θυμούνται τις καλύτερες καντάδες,αλλά και αξέχαστα τραγούδια της Αποκριάς και του κρασιού ,σε μια όμορφη συνάντηση γεμάτη κέφι ,μουσικές ,τραγούδια ,χορό, χρώματα και happenings.
‘Ετσι , οι Βολιώτες «δεν πήγαν και πάλι …..σπίτι τους..!» ,αφού οι νοσταλγικές μελωδίες ,αλλά και το ατελείωτο κέφι ,μέχρι το πρωΐ ,είχαν και πάλι το λόγο ,στην πρωτότυπη εκδήλωση του Συλλόγου Ελασσονιτών ,που φέτος κλείνει είκοσι (20) χρόνια λειτουργίας στο Βόλο και συνδιοργανώθηκε με την Ένωση Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας ,ενώ οι δύο Σύλλογοι έκοψαν και τη πρωτοχρονιάτικη πίτα τους ,σε ένα κλίμα έντονης συγκίνησης .
Φέτος η βραδιά περιείχε ένα μοναδικό αφιέρωμα-συναυλία στους μεγάλους Έλληνες τροβαδούρους Ν. ΓΟΥΝΑΡΗ, Γ. ΜΗΤΣΑΚΗ και Σ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ,τα καλύτερα τραγούδια των οποίων ερμήνευσε η ορχήστρα ,υπό την Καλλιτεχνική Επιμέλεια του κ. Δημ. Πετρή ,στο τραγούδι οι Θ. Σκοτίδας και Δημ. Πετρής ,ενώ στο πιάνο ήταν ο Γ. Διαμαντόπουλος .
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,αλλά και του Παρατηρητήριου της Κοινωνίας των Πολιτών Θεσσαλίας κ. Κων. Σκριάπας ,όπως επίσης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Θεσσαλίας κ. Κων. Γαλαξιδιώτης που ήταν οι μεγάλοι συνδιοργανωτές της βραδιάς ,ευχαρίστησαν όλους που τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την όμορφη εκδήλωση-θεσμό και αποφάσισαν να συνεχίσουν την στενή συνεργασία ,για να προσφέρουν υψηλής αισθητικής και ποιότητας εκδηλώσεις στο Βόλο ,αλλά και στον τομέα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
[wpg_thumb]
Την εκδήλωση χαιρέτισαν με επιστολή τους η Υφυπουργός Υγείας κ. Ζέτα Μακρή, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ. Μαρ. Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς ,παρέστησαν οι κ.κ. Ξηρακιάς Ηλ. (Αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου κ. Π. Σκοτεινιώτη) , ο κ. Νάσιος Απ. Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Υφυπουργού Υγείας , δεκάδες αυτοδιοικητικοί ,εκπρόσωποι Φορέων και Συλλόγων και εκατοντάδες φανατικοί της καλής και ποιοτικής μουσικής ,που κατέκλυσαν για μια ακόμα χρονιά την φιλόξενη σάλα της “ΦΙΛΙΑΣ ΓΗΣ” στην Άλλη Μεριά Βόλου.
Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας διοργάνωσε, τον περασμένο μήνα, μεγάλες συναυλίες ,που προκάλεσαν αίσθηση και πλημμύρισαν τα θέατρα στην Ελασσόνα, στη Λάρισα και στο Βόλο ,αφιερωμένες στον αξέχαστο Αλ.Σακελλάριο σε συνεργασία με την Μουσική Σχολή Ελασσόνας Δημ. Τσιαβέ ,ενώ ο επόμενος μεγάλος τιμώμενος θα είναι ο σπουδαίος Μάνος Λοϊζος ,με τη συμμετοχή 60 συντελεστών ,σε μια αποθέωση της μουσικής, της ποίησης και των μεγάλων συγκινήσεων.

Add Comment