Μαθητής 6,5 ετών «ξεχάστηκε» μέσα στο λεωφορείο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
«ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΨΥΧΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΔΕΜΑΤΑ;;»
Του Γιάννη Μουκίδη

Σφοδρές οι αντιδράσεις στην Ελασσόνα από τον Σύλλογο Γονέων – Εκπαιδευτικών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας για ασυνήθιστο και απίστευτο περιστατικό που συνέβη το πρωί της περασμένης Δευτέρας, όταν μαθητής 6,5 ετών(της Α΄ Δημοτικού) που μεταφέρεται καθημερινά, όπως και άλλα παιδάκια, από το Στεφανόβουνο για να κάνει μάθημα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας(…συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων), «ξεχάστηκε» μέσα στο λεωφορείο, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν!
Σίγουρα, το συγκεκριμένο άσχημο περιστατικό θα προβληματίσει γονείς, εκπαιδευτικούς και κάθε αρμόδιο φορέα και το ευτύχημα είναι πως τελικά είχε ευτυχή κατάληξη.
Το κείμενο της καταγγελίας του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, που υπογράφεται από το Δ.Σ. και την πρόεδρο του κ. Στέλλα Πακάκη, είναι:
«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας καταγγέλλει το γεγονός ότι την Δευτέρα το πρωί, παιδί του σχολείου μας, που μεταφέρεται από το Στεφανόβουνο, ξεχάστηκε μέσα στο λεωφορείο, έφτασε στον Ευαγγελισμό και επέστρεψε με το ιδιωτικό αυτοκίνητο του οδηγού του λεωφορείου, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Η μητέρα έλαβε γνώση του γεγονότος, το απόγευμα!!!
Ρωτάμε:
-Τον κάθε υπεύθυνο και αυτούς που αποφάσισαν την συγχώνευση των σχολείων και «τσουβαλιάζουν» τα παιδιά μας.
Τι θα γινόταν αν το λεωφορείο δεν τελείωνε την βάρδια του και συνέχιζε την πορεία του προς άγνωστη κατεύθυνση; Θα κατέβαινε και το παιδί σε άγνωστο προορισμό επίσης; Και αν κατέβαινε, τι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα μικρό παιδί; Μιλάμε για παιδί 6,5 χρονών, μαθητή της 1ης Δημοτικού!
Ρωτάμε:
-Ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση;
-Από ποιον θα πάρουμε υπεύθυνες απαντήσεις;
Δεν μας περισσεύει κανένα παιδί!!!
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε όσες ενέργειες έχει κάνει μέχρι τώρα, δεν έχει πάρει απάντηση. Επιφυλασσόμεθα για τις παραπέρα ενέργειες μας.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έχουν καταλάβει ότι έχουν να κάνουν με ψυχές παιδιών και όχι με δέματα;».

Add Comment