Ελασσονίτισσα κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ξιφασκίας

Γκουντούρα
Σπουδαία διάκριση πέτυχε η αθλήτρια της ξιφασκίας, Δώρα Γκουντούρα, που κατάγεται από την Κρανιά Ελασσόνας, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Στον τελικό νίκησε την Κελετσένι από την Ουγγαρία με 15-7 και κατέκτησε αήττητη το χρυσό μετάλλιο μεταξύ 61 αθλητριών. Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, η Μαρία Γεωργία Χούρι κατέλαβε την 5η θέση, η Μαρία Φραγκοζίδη τη 15η, η Αθηνά-Ελένη Ψωφάκη ΑΕΚ την 31η, η Μαρία Αγγέλη την 39η και η Μαρία-Λάουρα Κριζέτινγκ την 43η.

Η 17χρονη Δώρα Γκουντούρα, γεννημένη στις 14 Μαρτίου 1997, στην Κρανιά, κατάφερε πρόσφατα με μεγαλειώδη εμφάνιση να πάρει τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων ξιφασκίας στο αγώνισμα στη σπάθη, που έγινε στο Πόρετς της Κροατίας. Αυτό ήταν το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στο συγκεκριμένο θεσμό την τελευταία 5ετία (2ος Κοντοχριστόπουλος το 2008 και 3η η Δήμκου το 2011).

Συνολικά πάντως, δύο χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που μετείχαν το Σαββατοκύριακο σε διοργανώσεις για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Συγκεκριμένα, ο Μάριος Ευάγγελος Γιακουμάτος κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 85 αθλητών στη σπάθη εφήβων, στο Μέντλινγκ της Αυστρίας, αφού έφτασε αήττητος έως τον τελικό, όπου επιβλήθηκε 15-5 του Γάλλου Γκιαντέρ. Στους ίδιους αγώνες, ο Ευάγγελος Καλομοίρης κατετάγη 16ος, ο Βασίλειος Κακαριάρης 21ος, ο Ιάσων-Θεμιστοκλής Κοντοχρήστος 29ος, ο Νικόλαος Φραγκοζίδης 41ος, ο Ιωάννης-Διονύσιος Μαύρος 46ος, ο Αλέξανδρος Δούκας 49ος, ο Χαράλαμπος Μαργαρίτης 55ος και ο Επαμεινώνδας Χατζόπουλος 65ος.

Πηγή: http://www.larisanew.gr/

Add Comment