Το φεστιβάλ στην Τσαριτσάνη

Σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, στα πλαίσια του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», η προφεστιβαλική εκδήλωση της Τσαριτσάνης στην πλατεία του χωριού.
Η προφεστιβαλική εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό από την Αθανασία Αγγελάκη εκ μέρους της ΚΝΕ, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Σάκης Κατής, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Ελασσόνας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Στην ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη της οικονομικής στήριξης και ενίσχυσης του Κόμματος από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, κάλεσμα που συνάντησε τη θερμή ανταπόκριση των εκατοντάδων κατοίκων του χωριού που είχαν κατακλύσει την πλατεία της Τσαριτσάνης. Ξεχωριστή ήταν η προσφορά συναγωνιστή από την Κοκκινιά, εκπαιδευτικού, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε στο Γυμνάσιο Τσαριτσάνης και ο οποίος με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση πρόσφερε στο Κόμμα το ποσό των 500 ευρώ στη μνήμη του Τσαριτσανιώτη ταξίαρχου του Δημοκρατικού Στρατού Νίκου Μπάλαλα (Μπαντέκου), που εκτελέστηκε μαζί με τη γυναίκα του στο Μεζούρλο της Λάρισας στις 12 Αυγούστου 1949.
[wpg_thumb]
Η βραδιά περιελάμβανε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Σε μουσική επιμέλεια Δημήτρη Φωτιάδη παρουσιάστηκε αρχικά ένα μικρό αφιέρωμα στο αντιφασιστικό πολιτικό τραγούδι, που σκόρπισε επαναστατική αισιοδοξία στον κόσμο και ιδιαίτερα στους νεολαίους, που έδωσαν το δικό τους χρώμα στην επιτυχία της βραδιάς.
Ακολούθησε το  νεολαιίστικο μουσικό σχήμα «Μουσική Σκηνή Λυκουδίου»,  το οποίο ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στα μονοπάτια του έντεχνου, λαϊκού και ρεμπέτικου καλού τραγουδιού, με πρόγραμμα που κράτησε έως αργά.
Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις εκδηλώσεις του κεντρικού φεστιβάλ στη Λάρισα, στις 13 και 14 Σεπτέμβρη στην κοίτη του Πηνειού.

Add Comment