Ευρωπαϊκό πρόγραμμα υλοποιεί η Λαογραφική

EGROW [12]EGROW – Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας σε συνεργασία με τον Οικολογικό Τουριστικό Οργανισμό «Camena» από την πόλη Drobeta Turnu Severin της Ρουμανίας, αναπτύσσουν μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31 Οκτωβρίου το πρόγραμμα με τίτλο “EGROW – Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων”. Ο στόχος του έργου είναι η αύξηση των επιχειρηματικών ικανοτήτων των νέων που προέρχονται από μικρές κοινότητες από 2 διαφορετικές χώρες, που πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Η Λαογραφική – Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια αρκετά έργα και πρωτοβουλίες βασισμένα στην μαθησιακή διάσταση στον οικονομικό τομέα για τους νέους. Ένα ισχυρό επιχείρημα προς την κατεύθυνση αυτή δίνεται από την κακή οικονομική κατάσταση της περιοχής, τα κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν, την ανεργία και την έλλειψη συμμετοχής των νέων στη ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Η οικονομική κρίση που επηρέασε τόσες πολλές χώρες τα τελευταία χρόνια ενίσχυσε τα θέματα αυτά και πέρα ​​από την ανάλυση των μέσων ενημέρωσης ή τη γενική σύγχυση, μπορούμε να δούμε τους ανθρώπους γύρω μας πόσο έχουν επηρεαστεί.

Στην δραστηριότητά μας, θα εξερευνήσουμε την έννοια της επιχειρηματικότητας, με στόχο να αυξηθεί η πίστη των νέων στις δυνάμεις και τις δεξιότητές τους, να αξιοποιήσουν το δημιουργικό δυναμικό τους, να αξιολογήσουν τις αξίες τους διοργανώνοντας εργαστήρια και δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης.

Οι στόχοι του έργου είναι:
– Η ανάπτυξη επιχειρηματικών ικανοτήτων για 8 νέους, που προέρχονται από τη Ρουμανία και την Ελλάδα, για διάρκεια 5 μήνες
– Ο σχεδιασμός 2 επιχειρηματικών σχεδίων, κατά τη διάρκεια ενός διακρατικού εργαστηρίου
– Η διάδοση καλών πρακτικών για 200 έμμεσους δικαιούχων

Δραστηριότητες του έργου:
– Η συνάντηση της ομάδας έργου
– Η προώθηση του έργου
– Η εργασία με θέμα «Αξιολόγηση της κρίσης μέσω της νεανικής συνεργασίας»
– Η κοινή ημερίδα “E-Grow – Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας μεταξύ Ελλήνων και Ρουμάνων”
– Η δημιουργία ενός οδηγού καλής πρακτικής
– Η διάδοση των παραδειγμάτων καλής πρακτικής
– Η αξιολόγηση του έργου

Εταίρος : Οικολογικός Τουριστικός Οργανισμός «Camena»,
Drobeta Turnu Severin, Ρουμανία

Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του
Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, Δράση 1.2 – Πρωτοβουλίες Νέων

Add Comment