Αιφνίδιος θάνατος 61χρονου… σε πανηγύρι!

ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΤΑΞΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ [8]Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Επαρχίας Ελασσόνας, στην γενέτειρα του το Μικρό Ελευθεροχώρι Ελασσόνας και βέβαια στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης Λάρισας(όπου διέμενε με την οικογένεια του), ο ξαφνικός θάνατος 61χρονου πρώην αστυνομικού στη Λάρισα, από οξύ καρδιακό επεισόδιο, την ώρα …που γλεντούσε σε πανηγύρι στο χωριό Σκοπιά(«Καραούλι») Ελασσόνας!!
Πρόκειται για τον Γιάννη Τάξο, 61 χρονών, οικογενειάρχη και πατέρα 3 παιδιών, συνταξιούχο αστυνομικό, που υπηρέτησε για χρόνια στην Αστυνομία και στην Τροχαία Λάρισας.
Αργά βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Ήταν η ώρα που στην κατάμεστη πλατεία της Σκοπιάς είχαν αρχίσει οι παραδοσιακές εκδηλώσεις και το λαϊκό γλέντι για τη γιορτή του Προφήτη Ηλία. Ο άτυχος 61χρονος βρέθηκε εκεί με την σύζυγο του και συγγενικά του πρόσωπα για να διασκεδάσει. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ευδιάθετος Γιάννης, αφού χόρεψε και έδειχνε να το χαίρεται και να μην έχει κανένα πρόβλημα, πήγε μετά σε διπλανό τραπέζι να χαιρετήσει και να μιλήσει με καλούς φίλους του. Την ώρα που μιλούσε, πάνω στην κουβέντα, ξαφνικά κατέρρευσε και έχασε τις αισθήσεις του! Αρχικά, δημιουργήθηκε αναστάτωση, ενώ κάποιοι ψύχραιμοι ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ για να στείλει ασθενοφόρο(…η Σκοπιά απέχει από την Ελασσόνα 18 χιλιόμετρα). Από το διπλανό τραπέζι πετάχτηκε αμέσως γιατρός που βρέθηκε εκεί, αλλά και φίλος(εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Κοζάνης) για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να τον επαναφέρουν. Παρά τις προσπάθειες, αυτό δεν στάθηκε δυνατό. Λίγη ώρα αργότερα, όταν και έφθασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, όπου συνεχίστηκαν οι αγωνιώδεις και απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά. Ο 61χρονος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.
Ο άτυχος αστυνομικός Γιάννης Τάξος, που «προδόθηκε από την καρδιά του», ήταν γνωστός και αγαπητός στην περιοχή, με φίλους και γνωστούς στην Ελασσόνα, καλός οικογενειάρχης, με αξιοπρόσεκτη και υπεύθυνη θητεία στο χώρο της Αστυνομίας και της Τροχαίας, αγαπούσε ιδιαίτερα τη γενέτειρα του, το Ελευθεροχώρι Ελασσόνας(ανέβαινε συχνά από την Λάρισα στο σπίτι του στο χωριό και έβλεπε συγγενείς και φίλους), φίλος της καλής παρέας, άτομο χαμηλών τόνων.
Το τελευταίο «αντίο» στον αγαπητό Ελευθεροχωριτη αστυνομικό είπαν χθες, στις 5 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Γιάννουλης Λάρισας, μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι, εκατοντάδες συμπατριώτες του από την Λάρισα, την Ελασσόνα και το Μικρό Ελευθεροχώρι και πολλοί συνάδελφοι του από την Αστυνομία και την Τροχαία Λάρισας.

Add Comment