Πλούσιες εκδηλώσεις από το Μορφωτικό Κρανέας Ελασσόνας

Ο Μ.Ε.Σ.Κ.Ε. προάγοντας τον πολιτισμό στην Κρανέα Ελασσόνας πραγματοποίησε και φέτος ποικίλες εκδηλώσεις στα πλαίσια του 12ου Ανταμώματος Κρανιωτών , σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, την Δημοτική Κοινότητα Κρανέας, την Κ.Ε.Δ.Ε. και τον Σύλλογο Κρανιωτών Λάρισας.
Στο πνευματκό κέντρο, η ψυχολόγος κα Ερκετζίκη Ασημ. και η Σύμβουλος Διατροφής κα. Μαρίνκοβιτς Ναταλ. ανέπτυξαν το θέμα{Άγχος, ψυχολογία, διατροφή:”όταν η ψυχική υγεία περνάει από το στομάχι μας΄΄}καταγράφοντας τα συμπτώματα αγχώδους διαταραχής, προσδιορίζοντας τον ρόλο των γονέων όταν οι έφηβοι βρίσκονται σε κατάσταση άγχους αλλά και δίνοντας διατροφικές επιλογές που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό ν΄αντεπεξέλθει στις στρεσσογόνες καταστάσεις.
[wpg_thumb]
Η θεατρική παράσταση ” Ο έμπορος της Βενετίας” που παρουσίασε ο πολιτιστικός σύλλογος ”ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ”,στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, έφερε σε επαφή μικρούς και μεγάλους με ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ,προβληματίζοντας αλλά και ψυχαγωγώντας ταυτόχρονα.
Στο χώρο του Προφήτη Ηλία,ανάμεσα στις βελανιδιές, οι μικροί μαθητές ταξίδεψαν μουσικά το κοινό μέσα από τον ήχο των οργάνων τους
Τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας και της Δημ. Κοιν. Κρανέας ανέδειξαν την ομορφιά των ελληνικών χορών με χάρη και δεξιοτεχνία στις κινήσεις των χορευτών
Η αθρόα συμμετοχή του κόσμου σηματοδοτεί την επιθυμία για συνοχή της κοινότητας,ενώ το Αντάμωμα αποτελεί την πολιτισμική γέφυρα του χθες με το σήμερα και των διαπροσωπικών σχέσεων των Κρανιωτών αλλά και όσων έχουν δεσμούς με την Κρανέα.
Στην εποχή που διανύουμε και που την διακρίνει η ρευστότητα,η αβεβαιότητα,η αμφισβήτηση και η κρίση των αξιών ,αποτελεί ανάγκη η αναζήτηση και ενδυνάμωση των συνδέσμων φιλίας,η σύσφιξη των κοινωνικών δεσμών μας και το Αντάμωμα έδωσε αυτή την ευκαιρία.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος Περ.Εν. Λάρισας κ. Λιάπης Χ.,ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος Γ., ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Καλιακούδας Αθ.,ο Αντιδήμαρχος κ. Τζιόκας Φ., ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γκουντούρας Χ .κ.α. ,ενώ Κρανιώτες και Κρανιώτισσες από όλα τα μέρη του κόσμου ανταποκρίθηκαν στο ετήσιο κάλεσμα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Add Comment